Suriye-Irak Tezkeresi TBMM’de Onaylandı

Suriye-Irak Tezkeresi TBMM'de Onaylandı

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin iki yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. TBMM kararı ile izin süresi 30 Ekim 2021’den itibaren 2 yıl daha uzatıldı.

BMM’de yapılan oylamada Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP’nin “hayır” oylarına karşı AKP, MHP ve İyi Parti’nin “evet” oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı.

Tezkere, 2018’den bu yana olduğu gibi yabancı silahlı güçlerin Türkiye’de bulunmasını da öngörüyor.

Oylamadan önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin ‘hayır’ oyu vereceğini açıklamıştı. HDP’nin de ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladığı tezkereye AKP, MHP ve İYİ Parti ise destek vereceğini açıklamıştı.

Türkiye’nin, komşusu Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede, “Diğer taraftan Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. Suriye’de, sınırımıza mücavir alanlarda PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik eylemlerini sürdürmektedir.” denildi.

Kaynak: TamgaTürk

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!