Olayın ardından Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 3 cumhuriyet savcısının gözetiminde yürütülen soruşturmada, felakette sorumluluğu veya ihmali olabileceği düşünülen şirket yetkililerine yönelik adli süreç başlatıldı.
GENEL MÜDÜR DE GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA
Başsavcılığın talimatları doğrultusunda operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aralarında maden şirketinin genel müdürünün de yer aldığı toplam 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin jandarmadaki yasal işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
MADEN OCAĞINDA CAN KAYBI VE YARALILAR VARDI
Meydana gelen göçükte 5 işçi hayatını kaybederken, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından 2 işçi ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Facianın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların tespiti için başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülüyor.

