Olay, Soçi’deki bir otelin plajında gece saatlerinde yaşandı. Aktarılan bilgilere göre kıyıya yaklaşan bir insansız deniz aracı patladı.
Patlamada plajdaki şezlong ve şemsiyeler yandı, sahildeki bar büyük ölçüde zarar gördü. Bölgede bulunan sekiz turistin yaralandığı bildirildi. Bazı turistler otel binasına sığındı; tesisin gösteri salonundakiler ise salonu boşaltmak zorunda kaldı.
Turistlerden tepki
Bölgedeki turistler sosyal medyada, saldırıların sabaha kadar sürdüğünü ve kentin farklı noktalarının hedef alındığını öne sürdü. Paylaşımlarda Rus hava savunmasının insansız araçlara müdahale ettiği, ancak bir bölümünün savunmayı aştığı ileri sürüldü. Videolarından biri paylaşan bir turist, Soçi’nin artık güvenli olmadığını söyleyerek plajda patlama yaşandığını ve yaralılar bulunduğunu aktardı.
Soçi hakkında
Karadeniz kıyısındaki Soçi, Rusya’nın başlıca tatil merkezlerinden biri; Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kentte resmî bir konutu bulunuyor. Kent, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinden kısa süre önce 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmıştı.
Ukrayna, savaşın başından bu yana Rusya’nın enerji, ihracat ve lojistik altyapısını hedef alan insansız hava aracı saldırıları düzenliyor. İnsansız deniz araçlarıyla yapılan saldırılar ise daha seyrek görülüyor.

