SnapChat iOS Kullanıcılarından Takip İzni Almaya Başladı

SnapChat iOS Kullanıcılarından Takip İzni Almaya Başladı

Snapchat, iOS uygulamasını kullanan kullanıcılarına diğer uygulamaları takip edebilmek için izin ekranı göstermeye başladı. Daha önce Facebook ve İnstagram da iOS kullanıcılarına uygulama takibi için izin almasından sonra Snapchat’te uygulama takibi için izin almaya adım attı.

iOS 14.5 işletim sistemiyle birlikte uygulama geliştiricilerine yönelik App Tracking Transparency (ATT – Uygulama Takibi Şeffaflığı) özelliği getirildi. Bu özellikle birlikte uygulamalar, diğer şirketlerin uygulamaları ve web sitelerindeki etkinliğinizi izlemek konusunda kullanıcılardan izin almaya zorunlu tutuluyor.

ATT özelliğinin ortaya çıkmasıyla uygulamalarda da değişimler görülmeye başlandı. Facebook ve İnstagram’ın ardından Snapchat, kullanıcılarından izin istemeye başladı. Kullanıcılara bu izni almadan önce eğitici bir bilgilendirme metni göstermeye başladı. Snapchat kullanıcılarına gösterdiği bu metinde uygulama takibine izin vermeleri durumunda ne kazanacaklarını da bilgilendiriyor.

Snapchat kullanıcılarına “Alakasız veya tekrar eden reklam sayısını azaltmamıza yardımcı olmak ister misin?” sorusunu yöneltiyor. Bilgilendirme yazısının içeriğinde “Kontrol sende. Verini Snap’te gördüğün reklamları geliştirmek için kullan.” ve “Geçtiğimiz haftalarda Snapchat kullanırken bazı reklamlarla karşılaşmış olabilirsin.” Cümleleri yer alıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!