1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şimşek’in Bangkok’taki boş koltuğu tartışma yarattı

Şimşek’in Bangkok’taki boş koltuğu tartışma yarattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 12-18 Ekim tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılmadı. Şimşek'in son dakikada aldığı bu kararın gerekçesi olarak bütçe hazırlıkları ve fon kriziyle ilgili yoğunluk gösterildi.

featured

“ÖNCELİKLER SORGULANIYOR”

Oksijen yazarı ekonomist Özge Öner, bir bakanın seyahatini iptal etmesinin tek başına büyük bir mesele olmadığını, ancak bu kararın ekonomi yönetiminin önceliklerini sorgulattığını yazdı. Öner, dünyanın yapay zekâ, istihdam, yatırım ve finansmana erişim gibi başlıkları tartıştığı bir dönemde Türkiye’nin kendi iç sorunlarıyla meşgul olduğuna dikkat çekti.

ÜÇ SENARYONUN ÜÇÜ DE ZOR

Öner’e göre Şimşek ya da yerine gidecek herhangi bir yetkili, Bangkok’ta fon krizine dair somut sorularla karşılaşacaktı. Sürecin kendi kontrolünde olmadığını söylemesi halinde dışarıya sunulan özerk ve güçlü ekonomi yönetimi imajı sorgulanacak, kontrolün kendisinde olduğunu söylemesi halinde ise alınan önlemlerin krizi neden önleyemediğini açıklaması gerekecekti. Genel güven mesajlarıyla yetinmesi durumunda da kendisine tanınan yetkinin karşılığı sorusu yanıtsız kalacaktı.

“DIŞARIDAKİ CEVAP İÇERİDE DE YANKI BULACAKTI”

Öner, Bangkok’ta verilecek her yanıtın Türkiye’de de karşılık bulacağını, vatandaşa açıklanmayan kararların gerekçesini yabancı yatırımcıya anlatmanın içeride ertelenen hesap verme tartışmasını yeniden gündeme taşıyacağını savundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!