Kurum yıl içinde borçlulara çeşitli kolaylıklar sağlamıştı. Tecil faiz oranı yıllık yüzde 39’dan yüzde 29’a indirildi, borçlar 72 aya kadar taksitlendirildi. 2026 yılı haziran ayı ve öncesine ait sigorta primleri, işsizlik primleri ve idari para cezaları kapsama alındı. Başvuru ve ilk taksit ödemesi için son tarih 31 Ağustos 2026 olarak belirlenmişti.
Teminat şartlarında da esneklik tanınmıştı: 10 milyon liraya kadar borçlarda teminat aranmadı, bu tutarı aşan borçlarda aşan kısmın yarısı kadar teminat istendi. Hacizli mallar değerince teminat sayıldı, taksitlerini düzenli ödeyen esnafın araçlarındaki yakalama şerhleri kaldırıldı.
Yapılandırmaya başvurmayan veya taksitlerini aksatan borçlular ekim, kasım ve aralık aylarında icra ve haciz işlemleriyle karşılaşabilecek. SGK borcu bulunan işverenler ayrıca başta SGK teşvikleri olmak üzere devlet desteklerinden yararlanamayacak. Yapılandırma yapıp taksitlerini yasal süresinde ödeyenler bu kapsamın dışında kalacak.

