Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, adli tıp verilerine dayanarak yaptığı bilgilendirmede, genç kızın midesinde ve iç organlarında “Rocuronium” ile “Ornidazole” isimli maddelerin saptandığını dile getirdi. Sadece hastane ortamında erişilebilen ve kasları kısa sürede felce uğratan Rocuronium maddesinin varlığı, şüpheleri artırdı.
BİYOKİMYASAL AÇIDAN ESKİ BİR İŞLEM OLMASI İMKÂNSIZ
İlacın vücuttaki yarı ömrünün 30 ila 90 dakika arasında değiştiğine dikkat çeken Karabulut, bu kimyasalın Rojin’in 11 Eylül’deki ameliyatından haftalar sonra yapılan otopsi testlerinde tespit edilmesinin tıbben mümkün olmadığını vurguladı.
“KİMYASALLARA ERİŞİMİ OLAN KİŞİLERCE ALIKONULDU”
Elde edilen adli bulguların cinayet ihtimalini kesinleştirdiğini savunan avukat Karabulut, genç kızın cansız bedeninin bulunmasından kısa süre önce bu maddelere erişim yetkisi bulunan şahıslar tarafından ilaç verilerek etkisiz hale getirildiğini ve solunumu durdurularak hayatına son verildiğini öne sürdü.

