Putin: “NATO bize meydan okuyor”

Putin:

Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Karadeniz’deki NATO tatbikatını Rusya’ya karşı “ciddî bir meydan okuma” olarak nitelendirdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Karadeniz’de ABD ve NATO tarafından yürütülen tatbikatı Rusya’ya karşı “ciddî bir meydan okuma” olarak nitelendirdi.

Putin, Rusya Cumhurbaşkanlığı Kremlin’in internet sitesinden bugün yayımlanan açıklamasında, “ABD ve NATO müttefikleri, Karadeniz’de öngörülmeyen tatbikat yapıyor. Sadece epeyce güçlü deniz unsurları değil, stratejik havacılık unsurlarının da yer aldığı hava unsurları da tatbikata katılıyor. Bu bizim için ciddî bir meydan okumadır” dedi.

Washington, bu hafta, Ukrayna yakınlarındaki Rus askerî birliklerinin hareketliliğinden kaygı duyduğu bildirmiş ve Moskova’yı Ukrayna’yı işgale karşı uyarmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken dün, “Ukrayna sınırında gözlemlediğimiz bazı alışılmamış birlik hareketlerinden çok kaygılanıyoruz. Rusya, 2014 yılında yaptığını tekrarlarsa çok ciddî bir hata yapmış olur” dedi.

Binken, bu sözleriyle, 7 yıl önce Rusya’nın Kırım yarımadasını ilhak etmesine atıfta bulundu.

Avrupa Birliği de dün, Rus askerî birliklerinin hareketliliği konusunda topa girmekten geri kalmadı ve kaygılarını dile getirdi.

AB diplomasisinin bir sözcüsü, AB’nin 27 üyesinin ABD ve İngiltere ile bu konuda görüş alışverişi içinde olduğunu söyledi.

Ukrayna, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra 2014’ten beri ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadele ediyor.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!