Macron: ”Türkiye ve Rusya paralı askerlerini Libya’dan çekmeli”

Macron: ''Türkiye ve Rusya paralı askerlerini Libya'dan çekmeli''

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Türkiye’nin ve Rusya’nın paralı askerlerinin Libya’nın ve bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehdit ettiğini” söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’te düzenlenen Uluslararası Libya Konferansından sonra, Türkiye ve Rusya’nın “ülkenin ve bütün bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit eden paralı askerlerini Libya’dan derhal geri çekmesi gerektiğini” söyledi.

Macron, düzenlediği basın toplantısında, “Doğu Libya’nın kuvvetli adamı Halife Hafter’in hizmetindeki 300 paralı askerin dün geri çekildiğinin açıklanmasıyla ilk adım atıldı” dedi.

Macron, “Ama bu sadece başlangıç. Türkiye ve Rusya da derhal kendi paralı askerlerini çekmelidir. Onların varlığı, ülkenin ve bütün bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ediyor” diye ekledi.

Uluslararası Libya Konferansı, “yabancı güçlerin ve yabancı paralı askerlerin Libya’dan ayrılmasına ilişkin Libya planını” onayladı.

Fransa Cumhurbaşkanlığına göre, özel Wagner grubuna bağlı birkaç bin Rus paralı askeri ile Türkiye yanlısı Suriyeliler, Çadlılar ve Sudanlılar halen Libya’da bulunuyor.

Rusya, Libya’ya asker ya da paralı asker gönderdiğini yalanlıyor ve Wagner grubuyla hiçbir ilişkisi bulunmadığını belirtiyor.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel de aynı basın toplantısında, “Türk tarafında birtakım çekinceler var. İlk çekilmeyi görmemiz iyi bir şey.  Örnek teşkil edecek. Bir şeyler başladı” dedi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!