Prof. Dr. Derya Unutmaz, Sinovac Olan Risk Grubundakilerin 3. Doz Biontech Aşısı Olmasını Tavsiye Etti

Prof. Dr. Derya Unutmaz,  Sinovac Olan Risk Grubundakilerin 3. Doz Biontech Aşısı Olmasını Tavsiye Etti

Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi alanında başarılara imza atmış isimlerden biri olan ve ABD’de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten bunun yanı sıra ABD’deki COVİD-19 aşı çalışmaları , dünyada ve ülkemizde salgınının seyriyle ilgili çalışmaları da aktif bir şekilde takip eden Prof. Dr. Derya Unutmaz, “Sinovac olan risk grubundakilerin 3. doz Biontech olmasını tavsiye ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

Unutmaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hong Kong’da yapılan bir çalışmada Biontech aşısının Sinovac’a göre çok daha yüksek antikor yaptığı yayınlandı. Gerçi aylardır bildiğimiz, söylediğimiz durumun bir teyidi. Bundan, Sinovac olan risk grubundakilerin 3. doz Biontech olmasını tavsiye ediyorum-bulaştırmayı da önlüyor.” ifadesini kullandı.

Ayrıca, “Sinovac aşısı olan sağlık personeli ve 65 yaş üstüne, 3. doz Biontech olanığı bir an önce sağlanmalıdır. Delta varyantına Sinovac büyük ihtimalle durduramıyor ama Biontech çok etkili. 2. doz Sinovac aşısından 1-6 ay sonra 3. doz Biontech veya başka bir aşı olunması uygundur.” diye belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!