Mühimmatlı Test Atışını Başarıyla Gerçekleştiren Alpagu Vitrine Çıkıyor

Mühimmatlı Test Atışını Başarıyla Gerçekleştiren Alpagu Vitrine Çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli imkanlarla geliştirilen ve mühimmatlı test atışını başarıyla gerçekleştiren Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi Alpagu’nun vitrine çıkacağını, yurt dışından da talep göreceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen ve Anadolu Ajansının “Global İletişim Ortağı” olduğu Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Demir, AA muhabirine, forumda devlet başkanları ve bakanların Türkiye’nin savunma sanayisi modelini merak ettiğini belirterek, sürecin nasıl yürüdüğü ve Türkiye’nin geldiği seviyeyle ilgili konuları konuklara anlattıklarını ifade etti.

Forumun önemine işaret eden Demir, savunma sanayisi alanında da oturumlar düzenlendiğini, bunun güzel neticeler getireceğini vurguladı.
Yabancı konuklara, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın çalışma modelini anlattıklarını aktaran Demir, “Türkiye’nin diğer ülkelere yaklaşımını, iş birliğimizi, nasıl düşündüğümüzü anlattık. Karşılıklı sorular soruldu. Önemli olan, burası bir vitrin gibi. Diplomasi, savunma unsuru, kuvvet, harekat kabiliyeti olmadan çok anlamlı olmayabiliyor. Her zaman için konuşmak, meseleyi diplomatik yönden çözmek, meselinin tıkandığı durumda yol aldırmak için gücünüzün olduğunu göstermeniz gerektiği çok net.” diye konuştu.

Demir, özellikle gelişmekte olan ülkeler nezdinde Türkiye’nin algısının farklı boyuta geldiğine dikkati çekerek, Türkiye’nin güçlü ülkeler arasında küresel güç olarak konumlandırıldığını gören yabancı konukların forumda, Türkiye’ye yakın olma, iş birliği yapma isteklerini söylediğini bildirdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!