‘‘Polisim’’ Dedi, Dolandırdı

'‘Polisim'’ dedi, dolandırdı

Yozgat Polisi’nin şehirlerarası otobüs terminalde durumundan şüphelenerek, gözaltına alındığı şahsın, kendisini Polis olarak tanıtıp, Sinop’ta ikamet eden yaşlı kadını dolandırdığı ileri sürüldü.   

Yozgat’ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde durumundan şüphelenerek, polis tarafından sorgulaması yapılan şahısın, Sinop’ta yaşlı bir kadını kendisini polis olarak tanıtarak dolandırdığı ileri sürüldü.

Derlenen bilgilere göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki denetimleri esnasında durumundan şüphelenilen 20 yaşındaki genç, kimlik sorgulamasından geçirildi. Şanlıurfa’ya gitmek için otobüse binen şahsın elindeki poşette 188 bin 175 lira bulunduğu belirlendi. Şüphelinin Sinop’ta yaşlı bir kadını kendisini polis olarak tanıtmak suretiyle dolandırdığı, kadına, ”terör örgütü ile bağlantısının bulunduğunu, terör örgütüne operasyon yapacaklarını, bu sebeple parasını güvence altına almak için kendilerine vermesi gerektiği’ yönünde korku ve baskı uygulayarak, dolandırdığı kaydedildi. Poşet içerisinde müştekinin ikametinde paraları aldığı tespit edilmesinin ardından Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldı. 188 bin 175 lira tutarındaki paraya, sahibine teslim edilmek üzere el konuldu. Şüpheli genç ‘‘Nitelikli Dolandırıcılık ve Kamu Görevini Usulsüz olarak Üstlenme’’ suçlarından tahkikat evrakı tanzim edilerek, gözaltına alındı.

Hırsızlık olayı

Öte yandan Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, balkon kapısından ikamete girerek, bir adet çeyrek altın, bileklik ile 250 lira para çaldığı ileri sürülen 33 yaşındaki şahıs yakalandı. Şüpheli şahıs, sorgulamasının ardından Yerköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!