Öne çıkan şirket haberleri

featured

-Chevron Corp, Venezüella hükümeti ve muhalefeti siyasi görüşmeleri yeniden başlattıktan sonra, Venezuela’daki operasyonlarını genişletmek ve petrol ticaretine devam etmek için yakında ABD’nin onayını almak içi harekete geçti. ABD’nin Chevron’a ülkenin düşen petrol üretimini yeniden inşa etmesine yardım etmesi izni, Venezüella hükümeti ile muhalefeti arasındaki görüşmeleri başlatmak için en büyük adımlardan biriydi. Kaynaklar, hem Venezüellalı tarafların hem de ABD’li yetkililerin bu hafta sonu Mexico City’de görüşmeler yapmak için bastırdıklarını ve bunun Ekim 2021’den bu yana ilk kez gerçekleştirildiğini bildirdi.

-ABD Merkez Bankası ve Federal Deposit Insurance Corp, Citigroup Inc’in iflas durumunda şirketin nasıl çözüleceğini ayrıntılarını belirten ve “yanvasiyet” olarak adlandırılan planında bir eksiklik tespit etti. Banka düzenleyicileri, Citi’nin veri yönetişimiyle ilgili sorunların finansal stres döneminde zamanında ve doğru veri üretme yeteneğini olumsuz etkileyebileceğini söyledi. FDIC Başkan Vekili Martin Gruenberg yaptığı açıklamada, eksikliğin “firmanın üst yönetimi ve yönetim kurulu tarafından acilen ilgilenilmesini gerektirdiğini” söyledi. Düzenleyiciler, Citi’ye eksiklikleri gidermek için planını sunması için Ocak 2023’e kadar süre verdi.

-Ford Motor Co, olası kırık yakıt enjektörlerinden kaynaklanan yangın riskleri nedeniyle dünya genelinde 634.000 spor arazi aracını (SUV) geri çağırdığını ve araç sahiplerini araçlarını kontrol ettirmeye çağıracağını bildirdi. Amerika’nın satışlara göre 2 numaralı otomobil üreticisi, geri çağırmanın 2020-2023 model yılı Bronco Sport ve 3 silindirli 1.5 litre motorlu Escape SUV’ları kapsadığını belirtti. Birçoğunun da Nisan ayında geri çağrıldığı zira bir yağ ayırıcı muhafazasının çatlayabileceği ve motorda yangına neden olabilecek bir sızıntı geliştirebileceği belirtildi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, daha önceki geri çağırma kapsamında onarılan araçların hala yeni geri çağırma düzeltmesine ihtiyaç duyacağını belirtti.

-Çin piyasa düzenleyicisi tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla Inc, yazılım ve emniyet kemeri sorunları nedeniyle 2013’ten itibaren üretilen 80.000’den fazla Çin yapımı ve ithal otomobili geri çağırıyor. ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi, araçlardaki batarya yönetim sistemini etkileyen yazılım sorunları nedeniyle 25 Eylül 2013 ile 21 Kasım 2020 tarihleri arasında Çin’e ithal edilen 67.698 Model S ve Model X aracını geri çağırdı. Tesla, geri çağrılan araçların yazılımını yükselteceğini bildirdi.

-Visa, şirketin Mart 2022’de Rusya’daki faaliyetlerini askıya almasından sonra bile Kasım ayında ABD ödeme hacminin bir yıl öncesine göre %9 arttığını ve Ekim 2022’de %10 olduğunu söyledi. Kredi ödemeleri hacmi %10 arttı ve borç hacmi bir önceki yıla göre iki puan artarak %8 artış kaydetti.

-Walt Disney, Şükran Günü nedeniyle hafta sonu gişesini canlandırmak istiyo rve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu haftasonu da yüksek hasılat bekliyor. Kara Panter muhtemelen listenin başında kalacak. Süper kahraman hitinin çok uzun bir hafta sonu için hasılatının 40 milyon doları aşacağı bekleniyor. Marvel filminin ilk iki haftası yurt içinde 294,2 milyon dolar hasılatla sonuçlandı ve şimdiye kadar dünya çapında toplam 552,2 milyon dolar oldu.

-Johnson & Johnson, Çarşamba günü, bir faz 3b denemesinde tedaviye dirençli majör depresif bozukluğu (TRD) olan erişkinlerde esketamin burun spreyi Spravato’nun ketiapin uzatılmış salımlı (XR) ile karşılaştırıldığında üstün etkinlik gösterdiğini söyledi. Diğerlerinin yanı sıra ketiapin, Seroquel olarak satılır ve daha önce İngiliz ilaç devi ilacın haklarını belirli uluslararası pazarlar için Luye

Pharma’ya ve ABD ve Kanada pazarı için Cheplapharm’a satana kadar AstraZeneca tarafından pazarlanırdı.

-Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Fransa da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Amazon sitelerindeki işçiler, yılın en yoğun alışveriş günlerinden birinde Black Friday’da daha iyi ücret çağrılarıyla greve çağrıldı. Grev çağrısı yapan Make Amazon Pay girişimi, 30’dan fazla ülkede endüstriyel eylemin planlandığını söyledi. Almanya’nın Verdi sendikası, o ülkedeki 10 ikmal merkezinde iş durdurmaların planlandığını söyledi. Şirketten perakende ve posta siparişi ticaret sektörü için toplu iş sözleşmelerini tanımasını talep etti ve iyi çalışma koşullarına ilişkin yeni bir toplu sözleşme çağrısında bulundu. Almanya’daki Amazon lojistik çalışanları için Eylül ayından itibaren ücret artışına işaret etti ve başlangıç ​​ücreti şu anda ikramiye ödemeleri dahil saat başına 13 Euro (13,52 $) veya daha fazla. Bu sabah şirket, Almanya’daki çalışanlarının büyük çoğunluğunun normal bir şekilde çalıştığını ve grev eyleminin Almanya’daki 20 ikmal merkezinden dokuzuyla sınırlı olduğunu söyledi.

Kaynak: İkon Menkul

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!