Yeni eğitim dönemi kapsamında oryantasyon haftasının başlaması, kent içi mobiliteyi zirveye taşıdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ana hatlarda yolculuk eden sürücüler zorlu anlar yaşadı.
- Avrupa Yakası: D-100 kara yolunun Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy hatları ile Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Okmeydanı ve Mecidiyeköy güzergâhında araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Barbaros Bulvarı, Karaköy-Beşiktaş sahil şeridi, Basın Ekspres Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantılarında ulaşım neredeyse durma noktasına geldi.
- Anadolu Yakası: D-100 üzerinde Kartal yönünden başlayan araç yoğunluğu kesintisiz şekilde Avrasya Tüneli’ne kadar uzandı. Şile Yolu, Ümraniye Çakmak ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişinde sürücüler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde ise yoğunluk Ümraniye’den köprü girişine kadar etkisini hissettirdi.
TOPLU TAŞIMA İSTASYONLARINDA YOĞUNLUK TAVAN YAPTI
Eğitim kurumlarına ulaşmaya çalışan öğrenciler, veliler ve işe giden vatandaşlar toplu ulaşıma yönelince aktarma merkezlerinde aşırı kalabalık meydana geldi. Metro, otobüs, metrobüs ve tramvay hatlarındaki duraklarda bekleme süreleri uzadı, araç içlerinde adım atacak yer kalmadı.
TRAFİK YOĞUNLUĞU KARTAL VE ÜMRANİYE HATLARINDA YÜZDE 75’E ULAŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik uygulamasından elde edilen anlık verilere göre, sabah saatlerinde şehir genelindeki trafik yoğunluk endeksi ortalama yüzde 65 seviyelerine tırmandı. Sıkışıklığın en yoğun hissedildiği Anadolu Yakası’nda ise bu oran yüzde 75 olarak kayıtlara geçti.

