Niğde’de Araziye Bırakılan Göçmenlerin Görüntüleri Sosyal Medyaya Düşünce Valilikten Açıklama Geldi

Ankara - Niğde Otobanının Yol Kenarında Duran Bir TIR’ın İçinden Yüzlerce Kaçak Göçmen İndi

Bakanlıklardan “Göç tehlikesi yok” açıklaması gelirken; Ankara-Niğde otobanının yol kenarında duran bir TIR’ın içinden yüzlerce kaçak mültecinin indiği görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine valilikten açıklama geldi.

Ankara – Niğde otobanının yol kenarında duran bir TIR’ın içinden yüzlerce kaçak göçmenin indiği görüldü. Kaçak göçmenlerin Yıldıztepe Beldesi, Hasaköy, Pınarcık ve civar bulunan yerleşim bölgelerinde oldukları tespit edildi.

Yaklaşık 150 civarında oldukları tahmin edilen kaçak göçmenler Niğde’nin yol güzergahında bulunan yerleşim bölgelerine gelince ihbarlar arttı ve jandarma da harekete geçti.

Niğde Valiliği, ilde 100 göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatıldığını, şu ana kadar 74’ünün yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada “16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar “74” düzensiz göçmen yakalanmış ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Arazide ve çevre köylerde olduğu değerlendirilen geri kalan düzensiz göçmenleri yakalama çalışmaları devam etmektedir. Şahısları bölgeye getiren tırın sahibi gözaltına alınmış, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!