New York Savcıları Trump’a 24 Saat Süre Verdi

New York Savcıları Trump'a 24 Saat Süre Verdi

Pazar günü yayınlanan bir rapora göre, New York savcıları Donald Trump’ın avukatlarına, aile şirketi hakkında neden suç duyurusunda bulunulmaması gerektiğine dair son savunmalarla yanıt vermeleri için 24 saat süre verdi.

Washington Post’un aktardığı kaynaklara göre, Manhattan bölge savcısı ve New York başsavcısı eski başkanın şirketine karşı bir taraf olarak suç duyurusunda bulundular.

Cuma günü, Trump’ın mali işler müdürü Allen Weisselberg hakkındaki suçlamaları yedi gün içinde açıklayabileceğini bildirildi.

Bu suç duyurusu, Vance’in Trump ve iş ilişkileriyle ilgili soruşturmasında bir ilk.

Hukuk uzmanları, Trump Örgütü’ne yönelik bir iddianamenin şirketi bankalar ve diğer iş ortaklarıyla ilişkilerini baltalayarak iflas ettirebileceğini söylediler.

Vance’in ofisinden yapılan açıklamada, Trump Organizasyonu’nda vergi ve sigorta dolandırıcılığı ve iş kayıtlarının tahrif edilmesi de dahil olmak üzere “muhtemelen kapsamlı ve uzun süreli cezai davranışların” soruşturulduğu belirtildi.

Herhangi bir suçlamada bulunulmasa bile, Vance’in soruşturması, Twitter’dan kalıcı olarak yasaklandıktan ve Facebook tarafından iki yıl askıya alındıktan sonra halka açık iletişim kurma yeteneğinin bir kısmını kaybeden Trump’ın siyasete dönüşünü zorlaştırabilir.

James’in ofisi, Trump Organizasyonu’nun kredilerde daha iyi şartlar elde etmek için bazı mülklerin değerlerini şişirip şişirmediğini ve emlak vergisi kesintileri elde etmek için değerlerini düşürüp düşürmediğini araştırıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!