Netflix, Spotify Dizisinin 2022’de Geleceğini Onayladı

Netflix, Spotify Dizisinin 2022’de Geleceğini Onayladı

The Social Network ve HBO’s Succession’ın başarısını tekrarlamak isteyen yayıncılar ve TV ağları, en son içerik kaynakları olarak kurumsal dramaya yöneliyor. Apple’ın Jared Leto’nun oynadığı WeWork serisi var; Showtime, Uber hakkındaki şovunda başrol olarak Joseph Gordon-Levitt’i seçti ve Hulu kısa süre önce The Dropout’ta Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes olarak Kate McKinnon’un yerine Amanda Seyfried’i seçti. Doğal olarak Netflix, Spotify ve kurucu ortakları Daniel Ek ve Martin Lorentzon’a dayanan orijinal serisinin karışımı nezdindedir. Bugün yayıncı, “kurgusal” dizinin prodüksiyonunun devam ettiğini ve 2022’de dünya çapında satışa sunulacağını duyurdu.

Ayrıca, Spotify’ın bir müzik akışı başlangıcından bir kayıt endüstrisi kralına dönüşümüyle ilgili David vs Goliath hikayesindeki ana oyuncuları da duyurdu. Vikings yıldızı Edvin Endre, şirketin CEO’su ve kurucu ortağı Daniel Ek’i oynayacak; Ulf Stenberg (Beartown) eski Universal Music İsveç genel müdürü ve Spotify’ın ilk destekçisi Per Sundin’i oynayacak. Gizem Erdoğan (Love & Anarchy), Spotify’ın freemium iş modelinin mimarlarından biri olan Petra Hansson’ı canlandıracak. Joel Lützow (Gåsmamman) eski Spotify CTO’su Andreas Ehn’i oynayacak ve Christian Hillborg (The Last Kingdom), Spotify’ın kurucu ortağı Martin Lorentzon olarak görünecek.

The Social Network’te  Justin Timberlake tarafından oynanan Sean Parker’ın Netflix şovunda görünüp görünmeyeceğine dair bir haber yok. Napster kurucu ortağı, Spotify’da erken bir yatırımcıydı.

Şimdiye kadar, muhtemelen Spotify hikayesine aşinasınızdır. Küçük bir İsveçli şirket, neredeyse anında popüler olan ve kapsamlı bir müzik kitaplığı yayınlamanıza izin veren, savunma amaçlı Big Tech devlerinin, fiziksel yayınlara tutunan plak şirketlerinin canını sıkan bir uygulama yayınladı. Dijital korsanlık ve hoşnutsuz pop yıldızları karşısında, yetersiz telif ödemeleri hakkında öfkelendi.

Netflix, kurgusal dizisinin, yazarlar Sven Carlsson ve Jonas Leijonhufvud’un ‘Spotify Untold’ kitabından ilham aldığını söylüyor. Biyografi, bir film senaryosu gibi okunan hızlı tempolu bir hikaye olarak tanımlandı ve bu da onu tıkınırcasına bir akış şovu için mükemmel hale getirdi. Ayrıca, Ek’in Steve Jobs’un telefonda arayarak ve nefes alarak onu korkutmaya çalıştığını iddia eden bir hesabı da dahil olmak üzere, Spotify’ın büyük rakibi Apple ile uzun (ve devam eden) çatışması hakkında aşırı ayrıntılara giriyor.

Gösteriyi “kurgusal” olarak etiketlemek, Netflix’in The Crown’ın dördüncü sezonundaki tepkinin damarında başka bir fiyaskoyu önleme girişimi olabilir. Birleşik Krallık’ta, iktidardaki Muhafazakar partinin üyeleri, diziyi monarşiyi yanlış temsil etmekle suçladı, hatta yayıncıdan dizinin bir drama olduğunu açıklığa kavuşturmak için bir not eklemesini isteyecek kadar ileri gitti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!