1. Haberler
  2. Sürmanşet
  3. Müzelere kimlik kartıyla giriş dönemi geliyor

Müzelere kimlik kartıyla giriş dönemi geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzekart yerine T.C. kimlik kartıyla müze ve ören yerlerine giriş yapılmasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Proje, Türkiye genelinde 216 müze ve ören yerini kapsayan dijital dönüşüm çalışmasının bir parçası.

featured

ÖDEME E-DEVLET’TEN, GİRİŞ KİMLİKLE

Proje kapsamında süresi dolan Müzekartların yerine T.C. kimlik kartlarının kullanılması amaçlanıyor. Vatandaşlar ödemelerini e-Devlet ya da mobil uygulama üzerinden yaptıktan sonra, gişede sıra beklemeden kimlik kartlarını okutarak müze ve ören yerlerine girebilecek. Süresi dolmamış Müzekartlar ise kullanılmaya devam edecek.

HEDEF 2026 SONU

Bakanlıkla yapılan bir toplantıda projenin son durumu ve 2026 yılı sonu olarak belirlenen tamamlanma takvimi ele alındı.

5G VE YAPAY ZEKÂ DA PROJEDE

Dönüşüm yalnızca biletleme ve giriş sistemlerini değil; fiber altyapı, 5G entegrasyonu, yapay zekâ destekli veri analizi, artırılmış gerçeklik ve sesli rehber gibi teknolojileri de kapsayacak. Kültürel mirasa ilişkin stratejik verilerin de Türkiye’deki yerli altyapılarda saklanacağı belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!