Bakan Kurum: Her Mahalleye Yürüme Mesafesinde Cami Yapacağız

Bakan Kurum: Her Mahalleye Yürüme Mesafesinde Cami Yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu’ tanıtım toplantısında konuştu. Çocukların camide sosyalleşeceğini söyleyen Kurum, “Şehrin merkezine camiyi oturtacağız, cami etrafında şehirleşeceğiz” dedi.

Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu toplantısında açıklamalar yapan Murat Kurum, her mahallede yürüme mesafesinde camilerin olacağını söyledi. Gençler ve çocukların camide vakit geçirmesinin üzerinde duran Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Camiden kopuk şehirleşmeye karşıyız. Milli manevi değerlerimizin yaşanması evlatlarımıza aktarılması açısından camileri yeniden şehrin ve hayatın merkezine konuşlandırmamız şarttır. Mimari olarak da gençlerin aktivitelerini yapacağı, yoldan bir iki basamakla camiye girileceği, gerek afet esnasında gerek sosyalleşme mekanları olarak kullanabileceğimiz şekliyle bu kılavuzumuzu hazırlamış olduk. Engellilerin hiçbir fiziksel engelle karşılaşmayacağı, çocukların camide vakit geçirebilecekleri camileri özendirecek ve daha fazla kullanacağımız kılavuzu hazırladık. Şehrin merkezine camiyi oturtacağız, cami etrafında şehirleşeceğiz. Her mahallede yürüme mesafesinde camilerin olacağı, insanların sohbet ve ibadet edeceği mekanların inşasını yapacağız.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!