Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Korubükü köyü yakınlarındaki tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın patlak verdi. Kuzey yönlü şiddetli esen rüzgarın tesiriyle kısa sürede genişleyen alevler, çevredeki ormanlık alana sıçradı. Saklıkent Kanyonu mevkiine kadar ulaşan yangın, sert rüzgarın etkisiyle kanyondaki akarsuyu aşarak Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içindeki ormanlık alanlara yayıldı.
EKİPLER ALARMDA: DEV HAVA VE KARA FİLOSU DEVREDE
Sınırı aşan yangına müdahale amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü hızlıca alarma geçti. Bölgedeki alevleri kontrol altına alabilmek için 1 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 4 su tankeri, 2 dozer ve 160 orman işçisinin yanı sıra çevre belediyelerin itfaiye araçları ile çok sayıda iş makinesi sahaya sürüldü.
KAŞ’TA İKİNCİ YANGIN ALARMI: GELEMİŞ MAHALLESİ DE ALEVLERLERE TESLİM
Alevlerin Muğla sınırından Kaş’a sıçramasının yanı sıra, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da sabah saatlerinde bağımsız bir yangın daha meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 uçak, 6 helikopter, 10 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı ile 80 personelden oluşan söndürme ekibi sevk edildi. Ekiplerin her iki bölgedeki yangınları kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürüyor.

