1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da bağımsızlık kararının ardından yeni kulis

Muğla’da bağımsızlık kararının ardından yeni kulis

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın CHP'den istifa ederek görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıklamasının ardından, Aras'ın bir sonraki adımına ilişkin iddialar gündeme geldi.

featured

“AK PARTİ’YE GEÇİŞİN ÖN ADIMI” İDDİASI

İktidara yakın gazeteci Sinan Burhan, Aras’ın bağımsız kalma kararının AKP’ye katılım için atılmış bir ara adım olarak değerlendirildiğini öne sürdü. Burhan, görüştüğü CHP’li bir genel başkan yardımcısının da kendisine Aras’ın AKP’ye katılacağını söylediğini iddia etti.

“BENİM TARAFIM MUĞLA”

Aras, 16 Ekim’de yaptığı açıklamada CHP üyeliğinden ayrıldığını ve belediye başkanlığını bağımsız olarak sürdüreceğini duyurmuştu. Kendisi üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların belediye hizmetlerinin önüne geçtiğini gerekçe gösteren Aras, “Benim tarafım Muğla’dır” diyerek kentin çıkarları doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini belirtmişti.

ÜÇ GÜN ÖNCE “PARTİ DEĞİŞTİRMEM” DEMİŞTİ

Aras, 13 Ekim’de yaptığı açıklamada ise başka bir partiye geçme düşüncesinin olmadığını, seçmen iradesine saygı gereği seçimde rakibi olduğu partiye geçmeyi doğru bulmadığını söylemişti.

YALÇIN’IN “BİR BÜYÜKŞEHİR DAHA” SÖZÜ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın daha önce, ismini vermeden bir büyükşehir belediye başkanının daha kısa süre içinde partilerine katılacağını açıklamıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!