Microsoft, Xbox Series X’de Dolby Vision Oyun Testini Başlattı

Microsoft, Xbox Series X’de Dolby Vision Oyun Testini Başlattı

Dolby Vision oyunları, Xbox Insider’ın “alfa halkası” grubunun bir parçası olan test kullanıcıları için Xbox Series X ve S’ye geliyor. Bu HDR formatı, dinamik meta veri desteği gibi yükseltilmiş bir dizi özellik sunar. Microsoft, Dolby Vision uyumlu bir TV’de oynarken bu özelliğin oyunlarda “daha parlak vurgular, daha keskin kontrast ve daha canlı renkler” anlamına geldiğini ve “hem aydınlık hem de karanlık sahnelerde daha iyi netlik” sunduğunu söylüyor. Konsollar şu anda daha az gelişmiş HDR10 standardı aracılığıyla HDR’yi destekliyor.

Microsoft’un mevcut Xbox neslinin, konsolların piyasaya sürülmesinden önce Dolby’nin HDR standardını destekleyeceğini biliyoruz. Geçtiğimiz Eylül ayında Dolby, “oyun için dinamik meta verilerle Dolby Vision HDR formatını destekleyen ilk konsollar” olacağını duyurdu. Bu arada Sony’nin PS5’i şu anda Dolby Vision’ı desteklemiyor.

Microsoft, görüntü kalitesindeki iyileştirmelerin yanı sıra, Dolby Vision desteğinin kullanıcılar için yapılandırılmasının daha kolay olması gerektiğini söylüyor. Şirket, “Dolby Vision oyunları, Dolby Vision ile herhangi bir ekrana otomatik olarak eşlenir, her zaman mümkün olan en iyi resmi görürsünüz,” diyor. “Bu, artık resim ayarlarınızı değiştirecek kaydırıcıya gerek olmadığı anlamına geliyor.” Ancak, test uzmanlarının teknolojiden tam olarak yararlanmak için TV’lerinin donanım yazılımını güncellemelerinin gerekebileceğini tavsiye ediyor.

Mart ayında özelliğin daha önceki bir testinde Forbes, kullanıcıların tüm HDR oyunlarının, yükseltilmiş formatı özel olarak desteklemeleri gerekmek yerine Dolby Vision’da çıktığını bildirdi. Ancak, özellik resmi olarak yayınlandığında durumun böyle olup olmayacağı belli değil. Bugünkü duyurunun bir parçası olarak Microsoft, “yakında” standardından “tam olarak yararlanacak” oyunlar hakkında daha fazla paylaşımda bulunacağını söyledi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!