Meta, Facebook Messenger ve Instagram için uçtan uca şifreleme palnlarını 2023’e erteledi

Meta, Facebook Messenger ve Instagram için uçtan uca şifreleme palnlarını 2023'e erteledi

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta, 2023’e kadar tüm mesajlaşma servislerinde varsayılan uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) kullanıma sunmayı düşünmediğini ve orijinal planlarını en az bir yıl ileriye ittiğini açıkladı.

Meta’nın güvenlik şefi Antigone Davis, Hafta sonu The Telegraph’ta yayınlanan bir gönderide: “Bunu doğru yapmak için zaman harcıyoruz ve tüm mesajlaşma hizmetlerimizde varsayılan olarak küresel uçtan uca şifrelemenin dağıtımını 2023’e kadar bitirmeyi planlamıyoruz” dedi.

“Üç yönlü bir yaklaşım” olarak tanımlanan yeni şema, güvenliği artırmak ve kötüye kullanımla mücadele etmek için uygulamalarında şifrelenmemiş verilerin yanı sıra hesap bilgileri ve raporlarının bir karışımını kullanmayı amaçlıyor ve amacın caydırmak olduğunu belirtiyor. Kullanıcılara daha fazla kontrol sağlayarak ve kullanıcıları zararlı mesajları işaretlemeye aktif olarak teşvik ederek yasa dışı davranışların ilk etapta olmasını engeller.

Menlo Park merkezli teknoloji şirketinin ürünleri, Eylül 2021 itibariyle günlük olarak 2.81 milyar kullanıcı tarafından kullanılıyor.

Otomatik GitHub Yedeklemeleri

Şifrelemeye geçiş, Meta’nın Mart 2019’da duyurduğu, gizlilik odaklı birleşik bir iletişim platformu oluşturma tekliflerinin çok önemli bir unsurudur ve CEO Mark Zuckerberg, “iletişimin geleceğinin giderek insanların güvenebileceği özel, şifreli hizmetlere kayacağını belirtti.

Bu amaçla, sosyal medya devi, popüler uygulamalar ailesi arasında uygulamalar arası iletişime izin vermek için geçen yıl Messenger ve Instagram sohbetlerini birleştirdi. WhatsApp varsayılan olarak uçtan uca şifreliyken, Facebook Messenger ve Instagram’ın böyle olmadığını belirtmekte fayda var. Şirket, E2EE’yi ilk olarak 2016’da Messenger uygulamasında başlattı, ancak yalnızca mobil uygulamalarla sınırlı bir “Gizli Konuşma” moduna geçilerek kullanılabilir.

Meta, o zamandan beri, bu Ağustos ayının başlarında Messenger’da sesli ve görüntülü aramalar için E2EE’yi genişletti ve belirli ülkelerde Instagram Direkt Mesajları özelliğini açacak olan sınırlı bir testin parçası olarak yeni bir katılım ayarını başlattı.

Gelişme, platformların E2EE’yi nasıl etkinleştirebileceği ve aynı zamanda kolluk kuvvetleri soruşturmalarını nasıl destekleyebileceğine ilişkin soruların ortaya çıkmasıyla ortaya çıkıyor ve daha geniş şifreleme korumalarının çocuk cinsel istismarı ve diğer sorunlu içeriklerle mücadele çabalarını keskin bir şekilde azaltabileceğine dair endişeleri artırıyor.

İngiltere Genel Sekreteri Priti Patel, “Ne yazık ki, daha fazla harekete geçmemiz gereken bir zamanda… Facebook, iyi işleri ve halihazırda kaydedilen ilerlemeyi tehlikeye atan uçtan uca şifreleme planlarını sürdürüyor” dedi. “Kolluk kuvvetlerinin iğrenç suç eylemleriyle mücadele etme ve mağdurları koruma yeteneğinin ciddi şekilde engellendiği bir duruma izin veremeyiz.” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!