TAG Otoyolu’nun Mersin geçişinde seyir halinde bulunan ve henüz sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen yolcu otobüsünün motor bölümünde, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Aracın arkasından yükselen dumanları fark eden otobüs şoförü, soğukkanlılığını koruyarak aracı derhal emniyet şeridine çekti.
FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ: YOLCULAR ZAMANINDA TAHLİYE EDİLDİ
Sürücünün hızlı müdahalesi ve uyarısıyla otobüste bulunan tüm yolcular, bagajlarını da alarak aracı panikle terk etti. Yolcuların tahliye edilmesinden kısa bir süre sonra alevler rüzgarın da etkisiyle büyüyerek tüm otobüsü kapladı. Alev topuna dönen araçtan yükselen siyah dumanlar otoyol üzerindeki görüş mesafesini olumsuz etkiledi.
İTFAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ, OTOBÜS KULLANILAMAZ HALE GELDİ
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hummalı çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayda facianın eşiğinden dönülürken, yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla kolluk kuvvetlerince tahkikat başlatıldı.

