1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meclis’te gündem değişti: Toprak Koruma ve Dijital Ekonomi teklifleri ilk sıraya alındı

Meclis’te gündem değişti: Toprak Koruma ve Dijital Ekonomi teklifleri ilk sıraya alındı

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi tarafından sunulan gündeme ilişkin grup önerileri oylama neticesinde reddedildi. AK Parti'nin Meclis'in çalışma saatleri ve gündemine yönelik sunduğu öneri ise kabul edilerek, Toprak Koruma Kanunu ile Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşması teklifleri öncelikli gündem maddesi yapıldı.

featured

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, haftalık mesaisine partilerin gündem önerilerinin tartışıldığı yoğun bir oturumla başladı. Muhalefet partilerinin Türkiye gündemindeki kritik başlıklara yönelik araştırma ve görüşme talepleri, yapılan oylamalar neticesinde parlamento çoğunluğu tarafından karşılık bulmadı.

Muhalefetin 4 Farklı Önerisine Red Kararı

Genel Kurulda sırasıyla siyasi partilerin ülke gündemine dair hazırladığı grup önerileri turlarına geçildi. Oturumda;

  • Yeni Yol Partisi’nin “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları”,

  • İYİ Parti’nin “Kanun sistematiği”,

  • DEM Parti’nin “İklim krizi”,

  • CHP’nin ise “Mahkeme kararları” üzerine hazırladığı grup önerileri milletvekillerinin değerlendirmesine sunuldu.

Siyasi parti temsilcilerinin kürsüden yaptığı savunmalar ve karşılıklı görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamalar neticesinde CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi’nin sunduğu tüm önergeler reddedildi.

AK Parti’nin Gündem ve Çalışma Saati Önerisi Kabul Edildi

Muhalefetin önergelerinin ardından, AK Parti grubunun TBMM Genel Kurulunun gündemi, sırası ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin sunduğu grup önerisi ele alındı. Yapılan oylamada AK Parti’nin önerisi kabul edilerek Meclis’in bu haftaki öncelikli mesai haritası şekillendirildi.

Toprak Koruma ve Dijital Ekonomi Teklifleri İlk Sırada

Kabul edilen yeni takvim doğrultusunda, tarım arazilerinin korunması ve mülkiyet yapısını yakından ilgilendiren Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis gündeminin birinci sırasına yerleştirildi.

Uluslararası ticari iş birlikleri açısından önem taşıyan Türk Devletleri Teşkilatına Üye Devletlerin Hükümetleri Arasında Dijital Ekonomi Ortaklık Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ise ikinci sıraya çekildi.

Oylamaların tamamlanmasının ardından Genel Kurul, bütünü üzerindeki planlamalar doğrultusunda Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Teklifi’nin maddelerini görüşmek üzere resmi mesaisine başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!