Yaklaşık 10 yıldır kırmızı bültenle aranırken Afyonkarahisar’da düzenlenen operasyonla yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eski yüzbaşı Burkay Karatepe’nin soruşturma sürecindeki ifadeleri emniyet birimlerini harekete geçirdi. Karatepe, darbe gecesinin ardından kaçış güzergâhı üzerinde yer alan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki İçmeler ve Armutalan bölgelerindeki ormanlık alanlara uzun namlulu silahlar, tabancalar ve mühimmat gömdüğünü beyan etti.

155 PERSONEL VE DEDEKTÖRLERLE GENİŞ KAPSAMLI ARAMA
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla bölgede yer gösterme ve arama faaliyetleri başlatıldı. Şüphelinin bizzat katıldığı yer gösterme işlemine; Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât personeli, jandarma komando birlikleri, 23 dedektör operatörü ve 3 iz takip köpeği olmak üzere toplam 155 kişiden oluşan uzman bir ekip katılıyor.

DNA VE KRİMİNAL İNCELEMELER SÜRÜYOR
Arama faaliyetlerinin yürütüldüğü alanlarda şüpheliden alınan kan ve kıl örnekleri ile geçmiş yıllarda bölgede ele geçirilen silahlar arasında eşleştirme yapılabilmesi amacıyla DNA incelemeleri de başlatıldı. Güvenlik güçlerinin belirlenen noktalardaki detaylı inceleme ve dedektörlü tarama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

