Kaza, öğle saatlerine doğru Akhisar otoyol gişeleri civarında gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı birbirine giren yolcu otobüsü ve çekici kazasını gören diğer sürücüler durumu hemen acil durum merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi. Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, otobüs içerisinde sıkışan vatandaşları çıkarmak için yoğun bir çalışma başlattı.

CAN KAYBI 11’E YÜKSELDİ, 27 YARALI BULUNUYOR
Yaşanan feci olayda ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı olduğu bildirilirken, ilerleyen saatlerde yapılan güncellemelerle bilanço daha da ağırlaştı. Manisa Valiliği ve ilgili makamlardan gelen son bilgilere göre, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e ulaştı. Çarpışmanın şiddetiyle yaralanan 27 kişi ise ilk müdahalelerin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık ekipleri yaralıların durumunu yakından takip ederken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

YETKİLİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Manisa Valiliği, yaşanan acı hadiseyle ilgili detaylı bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, kaza haberinin alınmasından itibaren tüm birimlerin seferber edildiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Bugün saat 11.11’de Akhisar otoban girişi yakınlarında meydana gelen kazada maalesef 11 vatandaşımız vefat etmiş, 27 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelere sevki sağlanmış olup, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
Öte yandan, Manisa Belediye Başkanı Vesim Dutlulu da sosyal medya ve basın aracılığıyla bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Dutlulu, Akhisar otobanında tır ile yolcu otobüsünün karıştığı bu trajik kazada yüreklerinin yandığını belirterek, yaşamını yitirenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

