Manavgat Yangınının Sarılmayan Yaraları

Zafer Partisi Lideri Özdağ, Tek tek otoyollardaki hırsızlılığı açıkladı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan ve büyük kayıplar verilen yangına ilişkin soru önergesi verdi.

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında, yerleşim yerlerine kadar ilerleyen yangının sonucunda birçok yurttaş evsiz kaldı. AK Parti Genel Başkanı’nın “En kısa sürede afetzedelere evlerini yapacağız” sözünü hatırlatan Özdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM tarafından, yazılı olarak yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.

Ümit Özdağ soru önergesinde; “Halen evini yitirenler imeceyle kiralanan evlerde veya sığıntı gibi akrabalarının, komşularının konutlarında yaşamakta, AK Parti Genel Başkanı’nın “en kısa sürede afetzedelere evlerini yapacağız” demesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, günümüz inşaat teknolojisiyle normalde 10 günde yaşanılır bir evin inşası devlet kararlılığı inşa edilebileceği bilinmesine karşın halihazırda yeterli sayıda konutun yapılamadığı da bilinmektedir.” ifadesini kullandı.

       Somut Bir Önerisi Ve Yol Haritası Var Mı?

Özdağ verdiği soru önergesinde Bakanlığa; “2.AK Parti Genel Başkanı tarafından “2 yıl geri ödemesiz 20 yıla dek kredi ile konut bedellerinin yüzde 60’ını afetzedenin ödeyeceği kalanını ise kamunun karşılayacağı” bir finansman modelinden bahsedilerek inşa sürecinin derhal başlatılacağı belirtilmesine rağmen, bahse konu konutların inşa sürecine neden başlatılamamıştır? Bu konuda Bakanlığınızın somut bir önerisi ve yol haritası bulunmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!