H. Nurcan Yazıcı
H. Nurcan Yazıcı

Irkçılık Yeni Dünyanın Koronası!..

Irkçılık Yeni Dünyanın Koronası!..

George Floyd Amerika’nın Ninneapolis şehrinde polis tarafından öldürülen 690 siyahiden birisi…

 

Bu ne ilk ne de son olacaktır.

Çünkü dünyaya demokrasi dersi veren Batının etnik kimlik ve İslam düşmanlığı kurumsal bir olgudur. Ve ırkçı eğilim Batı kültüründe asla yok olmaz.

Batı, insanları mensup oldukları etnik kimliklere, ten renklerine, inançlarına göre tasnif ederek ötekileştirme anlayışını geliştiren hatta ırkçılığı ideoloji haline getirendir. Aynı batıyı daha sonra ırkçılığı çağdışı ve insan haklarına aykırı ilan ederken görüyoruz.

 

Bu batının gerçek yüzünü kapatabilir mi? Tabi ki hayır!

ABD demokrasi ve insan hakları konusunda en iyi savunmayı yapıyor gözükse de, ırkçı polisin silahsız siyahi genci boğarak öldürmesiyle, sisteminin ve siyaset anlayışlarının hala ırkçılığa yer verdiğini görmekteyiz..

 

Bugün Amerika’da meydana gelen ya da kurgulanan ırkçılık hareketinin arkasında yatan nedeni sadece ekonomi olarak açıklayanlar yanılıyorlar. Batılı beyaz her çıkmazında olduğu gibi bugün de, yaşadığı bunalımların suçlusu olarak kendine benzemeyeni yani ötekileri sorumlu tutmakta. İlk fırsatta da, kendinden olmayanları cezalandırmakta.

 

Toplumda en kolay örgütlenen duygudur nefret ve ırkçılık.

Korona nasıl ki kısa bir zaman içinde bütün dünyayı sarmışsa, ırkçılıkta en az korona kadar hızla yayılabilecek ve zihinleri zehirleyebilecek bir mikroptur.

 

Irkçılığın kökeninde sanıldığı gibi sadece ten rengi veya etnik köken yoktur. Irkçılık hareketi için, birçok neden oluşturulabilir. Yabancı düşmanlığı, kültürel farklılıklar, işsizlik, umutsuzluk… gibi.

 

 

Muhtemelen Amerika kendi kâbusuna dünyayı dâhil etmek için elinden geleni yapacak diğer ülkelere de ırkçılığı pompalayacaktır. 

Korona pandemisinden sonra oluşan ekonomik çöküşün insanlar üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri düşünürsek,  ırkçılık konusunda bütün ülkelerin acil olarak gereken tedbirleri alması gerekir.

 

Dolayısıyla bugünlerde devletimizin ve siyasetin en fazla işleyeceği konu ülke birliği ve beraberliği olmalıdır.

Batı dünyevi ve ekonomik alanla yükseleceğini inandığı ve insanlarını da bu alana yönelttiği için birlik kavramının içini doldurmaları oldukça zordur. Dolayısıyla bizlerin insanları yönetmek için ben merkezli siyaset yapan Batı’yı model almak yerine, kendi değerlerimize sarılması çok önemli.

Özellikle insanlarımızın aidiyet duyguları; dayanışma ve ideal duygularıyla güçlendirilmeli, toplumda sık sık, Anadolu’nun âlicenaplığı ve İslam hoşgörüsü işlenmelidir.

Unutmayın ırkçılık basit bir önyargı değildir. Bir anda toplumun bütün dokularına yerleşip, bünyeyi tahrip edebilir.

 

Aman dikkat!

Irkçılık kadar sinsi sinsi ilerleyen ve hızlı yayılabilecek başka bir toplumsal hareket yoktur. Başladığı zaman, ne yasalar ne de cezalar insanları durdurabilir.

 

Irkçılığın tahribatı yüzyıllar sürer ve etkisi koronadan çok daha büyük olur.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!