Kavurucu çöl sıcakları geri geliyor (5 günlük hava durumu)

featured

Geçen hafta başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası geri dönüyor.

Uzmanlar, Afrika’dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkili olacağı Marmara Bölgesi’nde hafta sonu kavurucu sıcakların yaşanacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıklarını tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğinin bildirildiği raporda “Halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.” denildi.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (°C);

Ankara : 31-35

İstanbul : 31-35

İzmir : 38-40

Edirne : 37-41

Çanakkale : 35-40

Muğla : 39-41

Adana : 35-39

Antalya : 39-45

Kayseri : 31-35

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronoik rahatsılığı olanlara, yaşlılara ve çocuklara günün en sıcak saati olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpması uyarısında bulunuldu.

Türkiye’nin batısı yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Peki termometreler kaç dereceleri gösterecek, bu sıcak dalgalarının etkisi ne olacak? NTV meteoroloji Editörü Dilek çalışkan anlattı.

Perşembe gününden itibaren aşırı sıcakların etkili olacağını belirten Dilek Çalışkan, “Cuma, cumartesi ve pazar günleri aşırı sıcaklar etkili olacak, çöl sıcağının etkisi altında geçecek. Sonra pazartesi ve salı hava sıcaklıklarında biraz düşüş yaşanacak. Sonra ikinci bir sıcak hava dalgası daha gelecek. Hatta o en sıcağı olabilir. Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İstanbul yani Batı bölgelerde etkili olacak. Akdeniz’de de aynı şekilde etkili olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Bugün İstanbul’un 38 dereceyi göreceğini söyleyen Çalışkan, “Rüzgarların zayıflaması ve sıcaklıkların artmasıyla İstanbul’da aşırı sıcaklar etkili olacak” dedi.

Çanakkale’nin 40, Aydın’ın 42, İzmir’in 39, Antalya’nın 41 ve Ankara’nın 35 dereceleri göreceğini söyleyen Çalışkan, “Gün içinde mümkün olmadıkça güneşten sakınmak gerekiyor” dedi.

METEOROLOJİ’DEN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 günde beklenen hava tahminini yayımladı.

21 TEMMUZ CUMA HAVA NASIL OLACAK?

22 TEMMUZ CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

23 TEMMUZ PAZAR HAVA NASIL OLACAK?

24 TEMMUZ PAZARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

25 TEMMUZ SALI HAVA NASIL OLACAK?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!