1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş’taki okul saldırısında sanık ailenin yargılanması bugün başlıyor

Kahramanmaraş’taki okul saldırısında sanık ailenin yargılanması bugün başlıyor

Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'nda 15 Nisan'da dokuz öğrenci ile bir öğretmenin öldürüldüğü, 15 öğrencinin yaralandığı saldırıya ilişkin dava bugün Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlıyor. Saldırıyı düzenleyen 14 yaşındaki öğrenci olay yerinde ölü bulunmuştu.

featured

Saldırıda kullanılan silahların sahibi olan anne ve baba Uğur ile Peyman Pınar Mersinli hakkında 10 kez olası kastla öldürme ve 15 kez olası kastla yaralama suçlarından dava açıldı. Sanıklar hakkında henüz verilmiş bir hüküm bulunmuyor.

Dosyadaki bilgilere göre saldırgan öğrenci okulda 22 kez rehberlik servisiyle görüştü ve iki kez hastaneye götürülmesi önerildi; aile bu tavsiyeye uymadı. Emniyet psikoloğuna altı kez götürülen öğrencinin 9 Aralık 2025’teki son randevusuna gidilmedi. Altı gün sonra kendisine zarar vermesi üzerine hastaneye kaldırıldığında çocuk psikiyatrisinde tedavi görmesi istendi, ancak tedavi yaptırılmadı. Özel bir klinikteki danışmanın önerdiği psikiyatri randevusu ise saldırıdan bir gün sonrasına, 16 Nisan’a verilmişti.

Öldürülen 11 yaşındaki Adnan Göktürk Yeşil’in babası Cevdet Yeşil, birinci sorumluluğun sanık ailede olduğunu, çocuğa silahlara erişim imkânı tanındığını savunuyor. Yeşil, ikinci olarak devletin sorumlu olduğunu öne sürüyor ve üç gerekçe sıralıyor: eylül ayında göreve başlayan özel güvenlik görevlisinin kadro bulunmadığı gerekçesiyle işten çıkarılması, okul idaresinin mart ayında değiştirilmesi ve sabahçı olan öğrencinin öğleden sonra okula gelmesine kimsenin itiraz etmemesi. Yeşil, güvenlik zafiyeti olmasaydı olayın yaşanmayacağını, saldırıdan sonra her okulun önüne görevli konulduğunu, bunun zamanında yapılması gerektiğini söylüyor. İdarecilerin baba Uğur Mersinli’nin nüfuzundan çekindiğini de iddia ediyor; bu iddia yargı kararına bağlanmış değil.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırganın planını önceden paylaştığı belirlenen bazı sosyal medya hesaplarına ilişkin incelemesini sürdürüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!