Kahramanmaraş’a geri dönüş: Deprem sonrası ayrılan 310 bin kişi geri döndü

featured

Yaşamlarını yıllarca Kahramanmaraş’ta sürdüren binlerce aile, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin farklı kentlerine göç etti.

AFAD İl Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş’tan 429 bin 729 afetzede kara ve hava yoluyla ayrıldı.

Depremzedelerden 312 bin 456’sı ise farklı yaşam hikayelerine sahne olan memleketleri Kahramanmaraş’a geri döndü.

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen büyük bir afetin yaşandığını, depremlerin ardından birçok vatandaşın kentten ayrıldığını anımsattı.

Afetzedelerin yaralarının sarılması amacıyla devletin tüm kurumlarının harekete geçtiğini ifade eden Temur, “Belki de dünyadaki en büyük iyileştirme operasyonlarından birini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Temur, depremlerin hemen ardından ilgili kurumların destekleriyle tahliye operasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş ilimizden yaklaşık 425 bin vatandaşımız tahliye edildi. Bunların yaklaşık 312 bini şehre geri döndü. Bu da açıkçası bizi mutlu ediyor. Büyük oranda geri dönüş sağlandı. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin şehrine sahip çıktığını ve geri döndüğünü, buradaki hayatlarına devam ettiklerini, hayatın normale döndüğünü gözlemliyoruz, bu da açıkçası bizi mutlu ediyor. Depremin ardından vatandaşların geri dönmelerinde en büyük etkenlerden biri şehirdeki iyileştirme faaliyetleri. Konteyner kentlerin kurulmasıyla afetzedeler kente dönüp kalabilecek duruma geldiler.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!