1. Haberler
  2. Gündem
  3. Jahrein’den İstanbul Baro seçimlerinde milliyetçilerin kazanmasından rahatsız olan İrfan Değirmenci’ye tepki! 

Jahrein’den İstanbul Baro seçimlerinde milliyetçilerin kazanmasından rahatsız olan İrfan Değirmenci’ye tepki! 

Sosyal medya fenomeni Jahrein (Ahmet Sonuç), İstanbul Barosu seçim sonuçlarından rahatsızlık duyduğunu belirten gazeteci ve siyasetçi İrfan Değirmenci’ye yönelik çok sert açıklamalarda bulundu. Değirmenci'nin eleştirilerine tepki gösteren Jahrein, geçmişteki tutumlar ve siyasi tutarsızlıklar üzerinden yüklendi.

featured

İstanbul Barosu’nda gerçekleştirilen genel kurula dair yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından ve canlı yayınından tepki gösteren Jahrein, İrfan Değirmenci’nin tutumunu sert bir dille eleştirdi. Değirmenci’nin kimlik argümanlarını kullanarak bazı tartışmalı isimlerin yer aldığı yapıları meşrulaştırmaya çalıştığını öne süren Jahrein, “Artık insanlar senin cinsel kimliğini kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik suçlamalarda bulunan kadının olduğu grubu aklamana izin vermiyor mu artık? Çok mu üzüldün canım benim?” ifadelerini kullandı.

“BENİM TUTUKLANMAMDA ‘İYİ OLMUŞ’ DEDİNİZ, ŞİMDİ TUTUKLU SEÇİYORSUNUZ”

Kendi geçmiş hukuki süreçlerine de atıfta bulunan Jahrein, Değirmenci ve çevresinin çifte standart uyguladığını savundu.Kendi tutuklandığı dönemde “Oh, iyi olmuş” denildiğini hatırlatan Jahrein, şunları kaydetti:

“Oysa herkes biliyordu benim yayında söylediğim şeylerle ilgili içeri girmediğimi. Niye içeri girdiğimi sen dahil herkes biliyordu. Buraya bir arkadaşın geldi, onunla da sana haber yolladım; ‘Bana çok büyük ayıp etti İrfan, bu konuda özür dilesin’ dedim. Dilemedin.”

“GİDİN DESTEK VERDİĞİNİZ PARTİLERE SORUN”

Aralarındaki şahsi konuların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Jahrein, muhalefet kanadının siyasi tutarsızlıklarına dikkat çekti. Değirmenci’nin siyasi çizgisini eleştiren ünlü isim, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Şahsi meseleleri de bir geçelim. Senin partin çerçeve yasaya ‘evet’ oyu verdi. ‘Bu insanlar demokrasi getirecek’ dedi. Gidin onlara sorun demokrasiyi. Neden daha yeni seçilmiş baroya soruyorsunuz kardeşim?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!