İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi

Son dönemlerin meşhur tatlısı İzmir Bombasının nasıl yapıldığı, evde bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından oldukça merak ediliyordu. İşte İzmir Bombası tarifi…

 İzmir Bombası İçin Malzemeler;

Hamuru İçin;

Yarım su bardağı ılık su

Yarım çay bardağından az sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1,5 su bardağı kadar un

İçi İçin;

Sürülebilir akışkan çikolata

Nasıl Yapılıyor ?

Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alın. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyip ve karıştırıp, yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamura şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırını en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştırın. Dinlenen hamuru tezgaha alıp ve elinizle rulo şekli verin. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamuru 18 parçaya ayırın ve küçük küçük bezeler haline getirin. Hazırladığınız bezelerden bir tanesini alın, eliniz ile bastırarak hafifçe genişletin.

Daha sonra oklava yardımı ile hamuru ince bir şekilde açın. Hamur yağlı olduğu için açma işlemini zorlanmadan, kolayca yapabilirsiniz.

Açtığınız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyun ve bohça şeklinde kapatın.

Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatın ve fazla gelen kısımları kesin..

Hazırladığınız  İzmir Bombasını  topladığınız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

İzmir Bombasını fırına verin ve fırının derecesini 220°C’ye düşürüp, fanlı olarak pişirin. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. İzmir Bombası 5-6 dakika içerisinde pişmiş olacak.

Afiyet Olsun

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!