HDP, CHP ve İYİ Parti’ye gözdağı verdi!

HDP, CHP ve İYİ Parti'ye gözdağı verdi!

CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda gizli ortak HDP, CHP ve İYİ Parti’ye gözdağı verdi. HDP’li Yiğitalp “Kendilerine muhalefet demesinler” dedi.

 

Sibel Yiğitalp sınır ötesi operasyon hakkına ilişkin tezkere ile ilgili bir açıklama yaptı. CHP ve İYİ Parti için “Kendilerine muhalefet partisi demesinler” diyen HDP bu konuda ayrışmaları durumunda bir kırılma daha yaşanacağı tehdidinde bulundu.

TSK’nın Suriye ve Irak’ta 2, Lübnan’da 1 yıl daha görev yapmasına izin verecek olan tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Eleştirilerimiz saklı kalmak koşuluyla tezkereye evet oyu vereceğiz” derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Partinin yetkili organlarında görüşüp karar vereceğiz” açıklamasını yaptı.

HDP, CHP ve İYİ Parti'ye gözdağı verdi!

Bunun üzerine HDP’li Sibel Yiğitalp sosyal medya üzerinden yaptığı son dakika paylaşımında ittifak ortaklarına gözdağı verirken “Tezkereye ‘EVET’ diyen siyasi partiler kendilerine muhalefet partisi demesin” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Milliyet

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!