Fossil, Mevcut Saatleri Güncellenen Wear OS’ye Yükseltmeyecek

Fossil, Mevcut Saatleri Güncellenen Wear OS’ye Yükseltmeyecek

Fossil yöneticileri Greg McKelvey ve Steve Prokup, bir röportajda, şirketin mevcut Wear OS saatlerinin yeniden çalışılan yazılıma yükseltme yapmayacağını söyledi. Fossil Gen 5’iniz maalesef eskiyen bir arayüzle takılacak.

En son yazılımı kullanarak Fossil bileklik istiyorsanız, ödeme yapmanız gerekecek. McKelvey, şirketin sonbaharda sorumluluğu üstlenecek tek bir “premium” Fossil saat (Gen 6) planladığını ve Michael Kors ve Skagen gibi alt markaların eşdeğerlerini piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Prokup, bu cihazın bazı “oldukça büyük donanım yükseltmeleri” ile övüneceğini söyledi.

Geçmiş modeller büyük olasılıkla Fossil’in dizilişinde bütçe seçenekleri olarak hizmet etmek için fiyat indirimleri alacaktı. McKelvey, tam teşekküllü akıllı saatlerin hibrit modellerden çok daha başarılı olduğunu ve bu analog-dijital karışımların gelecekte odak noktası olmayacağını öne sürdü.

Yükseltme sınırı, yeni Wear OS tabanlı yeni saatlerin platform için önemli bir sıçramayı temsil edeceğini, aynı zamanda Google, Samsung ve Fossil gibi markaların hesaplanmış riskler aldığını gösteriyor. İleride daha fazla alıcı çekme şansını artırırsa, mevcut sahiplerini geride bırakmaya istekli görünüyorlar.

WatchOS 8 Daha Bağımsız Bir Apple Watch İnşa Edecek

Apple Watch, WWDC’den sonra iPhone’unuza çok yakından bağlı olmayabilir. MacRumors, geliştirici Khaos Tian’ın, diğer Apple cihazlarında bulunan Kişiler ve İpuçları uygulamalarının habersiz yerel Watch sürümlerini referans alan App Store profil bilgilerini keşfettiğini bildiriyor. İsimlerin ötesinde görülecek pek bir şey olmasa da, bu, watchOS 8’in daha fazla bağımsızlık sunabileceğini gösteriyor – kişi listenizi yönetebiliyor veya Apple Watch arayüzü yardımını yalnızca bileğinizden alabiliyorsunuz.

Profil verileri ayrıca herhangi bir Apple donanımında bulunmayan bir “Zihin” uygulamasına atıfta bulunuyor. Bunun ne olabileceği net değil, ancak Apple’ın sağlığa odaklanması, bunun bir zihinsel sağlık veya farkındalık uygulaması olabileceğini öne sürüyor. Bloomberg kaynakları kısa süre önce Apple Watch’ın watchOS 8’de “sağlık izleme” iyileştirmeleri alacağını iddia etti, ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Apple’ın watchOS 8 ile daha fazla saat bağımsızlığı için baskı yapması şaşırtıcı olmaz. Şirket, çocukların ebeveynlerinin iPhone’una bağlı bir Apple Watch kullanabilecekleri watchOS 7’nin Aile Kurulumu ile bu yönde önemli bir adım attı. Bu yeni yazılımda tam bağımsızlığa güvenemeyiz, ancak ahizenizi evde daha sık bırakmanıza yardımcı olabilir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!