Fatih Altaylı ve Zafer Partili Feridun Yıldız’dan Bakan Yerlikaya’nın ‘vatandaşlık satışı’ sözlerine çok sert tepki: Pasaportunu böyle sınırsız satan yok

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Al Jazeera’ya verdiği röportajda yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin sürecin durduğu iddialarını yalanladı.

Gerçek Gündem’in aktardığına göre Yerlikaya, Türkiye’de yaşayan Arapların konut ve vatandaşlık almasına ilişkin “Birkaç gün önce yabancı yatırımlara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararları imzaladım. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na gönderdim. Yatırımcılara vatandaşlık verilmesi söz konusu olduğunda, prosedürler halen daha önce duyurduğumuz şekilde ve gecikmeksizin aynıdır. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na teslim ediyoruz. Bundan sonra prosedürler kanunla takip edilir. Süreç olması gerektiği gibidir” ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya, yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin sürecin durduğu iddialarını yalanlarken, gayrimenkul satışları karşılığı vatandaşlık vermeye devam ettiklerini. Gayrimenkul alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı uyruklu kişilerin 2-3 ay içerisinde Türk vatandaşlığı aldıklarını belirtti.

FATİH ALTAYLI: PASAPORTUNU BÖYLE SINIRSIZ SATAN YOK

Türkiye’nin 400 bin dolar karşılığında iki ay içerisinde vatandaşlık vermesini eleştiren Altaylı, kaç kişiye vatandaşlık satılacağının baştan açıklanmasını ve vatandaşlık verilecek kişilerin iyice araştırılmasını talep etti.

Vatandaş yaptıklarınızı 2 ay içinde yağmadan mal kaçırır gibi vatandaşlığa almayın, en az 2 sene deneme süresi koyun ki, kıçını koklayarak anlayamadığımız taze vatandaşın ne mal olduğunu iki senede biraz anlayalım” diyen Altaylı, şunları kaydetti:
Böyle yapmıyorsunuz ve hep birlikte sonuçlarını görüyoruz zaten. Dünyada ne kadar organize suç örgütü var ise, alayının lideri, tetikçisi burada. 400 bin dolara sınırsız vatandaşlık sat sonra o vatandaşların bahçesinde ceset ara. Tacizcisi, tecavüzcüsü, etek altı fotoğrafçısı, toplu taşıma mastürbasyoncusu da cabası. Sonra da çık yerlilik, millilik nutukları at. Salaklar da yesin.

ZAFER PARTİLİ FERİDUN YILDIZ. “YOKSA SİZLERİN DEDELERİ BU VATAN İÇİN KAN DÖKMEDİ Mİ?”

İçişleri Bakanının açıklamasına tepki gösteren  Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ferisun Yıldız, “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Arap medyası Al Jazeera’ya verdiği röportajda yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin, ”Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor” demiş. Bu vatan, bu ülke, bu topraklar dedelerimizin kanlarıyla yoğrularak vatan oldu. Bizler de o kanların bedeli olarak miras yoluyla vatandaşlıklarımızı hak ettik. Soy kütüğünde şehitleri olan bir Türk vatandaşı olarak benim kutsal vatandaşlık hakkımı para ile satanlara haklı olarak şu soruyu sorma hakkım vardır:
Yoksa, sizin dedeleriniz bu vatan için kan dökmedi mi?“” dedi.

 

[script] async=”” src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″>

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!