Facebook, haber akışına ırkçılık karşıtı etiket ekleyecek

Facebook, haber akışına ırkçılık karşıtı etiket ekleyecek

Asya-Amerika ve Pasifik adalı Miras Ayını kutlamak için Facebook, Asyalılara ve Pasifik Adalılarına yönelik artan şiddet ve nefretin ardından bazı özellikler sunmak ve bazı girişimlerde bulunmak için atağa geçti. Edinilen bilgiye göre, mayıs ayı boyunca, ABD’deki Facebook kullanıcıları haber akışının en üstünde bir #StopAsianHate bildirimi görecekler. Ayrımcılık ve nefretle mücadele eden, Asyalılara ve Pasifik Adalılarına (API) gruplarına bağış yapmak için kullanıcılar bu etikete tıklayabilecekler.

Facebook, API topluluğu ve diğer marjinal gruplar için ırksal adalet ve eşitlik isteyen kuruluşlara 5 milyon dolarlık bağış yaptı. Bağış, Facebook’un geçen yaz 10 milyon dolarlık ırksal adalet hibesi ve Siyahların sahip olduğu işletme ve kuruluşlara 200 milyon dolarlık destek vaatlerinin ardından geldi.

Şirket, insanların sakınclı dil kullanımını caydırmak ve belirli terimlerin API topluluğunu nasıl etkileyebileceğini anlatmak için yorum uyarı sistemini genişletiyor. Asya karşıtı ırkçılıktaki keskin artış ve bunun akıl sağlığını nasıl etkileyebileceği ışığında Facebook, insanları zihinsel sağlıklarını tartışmaya teşvik etmek için çeşitli kuruluşlarla (Asya Amerikan Psikoloji Derneği dahil) işbirliği yaptı.

Facebook’ta çıkartma ve avatar ifadeleri, Instagram’da ise filtre ve çıkartma kullanarak API topluluğu için desteği ifade edebilecek. Facebook’a göre, Messenger’da ve WhatsApp’ta illüstratör Gracia Lam tarafından “Asya ve Pasifik Adalarından kadınların gücünü vurgulamak” için tasarlanan kamera çıkartmaları da var.

Facebook, başka yerlerde, mağaza koleksiyonlarında ve Beğenebileceğiniz Mağazalar özelliğinin yanı sıra Instagram’daki @ mağaza hesabında API’ye ait işletmelere yer verecek. Facebook Watch’ta See Us Unite For Change adlı bir özel yayın akışı da olacak. Ken Jeong, API halka açık figürlerinin topluluğun ABD üzerindeki etkisini ve nefrete nasıl karşı koyulacağını tartışmak için görüneceği özel etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!