Ermenistan, Letonya ve Hırvatistan Maçlarımızın Yerleri Belli Oldu

featured
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Millî Takımımızın EURO 2024 Elemeleri’nde 8 Eylül’de Ermenistan ve 15 Ekim’de Letonya ile iç sahada oynayacağı karşılaşmaların yerlerini belirledi.

Buna göre, Türkiye – Ermenistan müsabakası 8 Eylül 2023 Cuma günü Eskişehir Yeni Stadyum’da, Türkiye – Letonya maçı ise 15 Ekim Pazar günü Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak.

İlk kez 27 Mart 2017 tarihinde oynanan ve Türkiye’nin Moldova’yı 3-1 yendiği karşılaşmada A Millî Takım’a ev sahipliği yapan Eskişehir, daha önce toplamda 4 defa Ay-Yıldızlılar’ı ağırladı. 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde Hırvatistan’ı Eskişehir Yeni Stadyum’da 1-0 mağlup eden A Millî Takımımız, bu statta oynadığı son müsabakada 25 Mart 2019’da Moldova’yı 4-0 yendi. Türkiye – Ermenistan maçıyla Eskişehir, dört yıllık bir aranın ardından 5. kez A Millî heyecanı yaşayacak.

A Millî Takımımız, geçmişte 5 maç oynadığı Adana’da ilk defa Yeni Adana Stadyumu’nda taraftarların önüne çıkacak. Türkiye ile Polonya arasında 11 Aralık 1985 tarihinde oynanan özel maç ile ilk kez A Millîler’i konuk eden Adana, son olarak 15 Kasım 2013 tarihinde A Millî Takımımızın 1-0 kazandığı Kuzey İrlanda karşılaşmasına ev sahipliği yapmıştı. Ay-Yıldızlılar, Letonya karşılaşması ile yaklaşık 10 yıl sonra Adanalı futbolseverlerle buluşacak.

Öte yandan, Hırvatistan Futbol Federasyonu 12 Ekim’deki Hırvatistan – Türkiye EURO 2024 eleme maçının Osijek kentindeki Opus Arena’da oynanacağını açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi