1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ege Üniversitesi kampüsünde gece yarısı köpek toplama operasyonu

Ege Üniversitesi kampüsünde gece yarısı köpek toplama operasyonu

İzmir'deki Ege Üniversitesi kampüsünde, öğrencilerin ve Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu'nun bakımını üstlendiği yaklaşık 200 köpek, gece saatlerinde Bornova Belediyesi ekipleri tarafından polis eşliğinde toplatıldı. Köpeklerin götürülmesine karşı çıkan öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.

featured

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Topluluğa ait eğitim merkezinin önünde toplanan öğrenciler ve hayvan hakları savunucuları, ekiplerin köpekleri götürmesini engellemeye çalıştı. Durumu öğrenen bazı akademisyenler de kampüse gelerek tepkilere katıldı. Polis, köpeklerin götürülmesine karşı çıkan öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

“IŞIKLAR KARARTILDI” İDDİASI

Olay yerinde bulunan bir hayvansever, alandaki ışıkların karartıldığını ve köpeklerin nereye götürüldüğünü bilmediklerini öne sürdü. Polisin barikat kurduğunu ve hayvanları kurtarmak isteyenlere şiddet uygulandığını iddia etti. Başka bir yurttaş ise köpeklerin zorla götürüldüğünü, öğrencilerin yerde sürüklendiğini ve aylardır baktıkları hayvanlara müdahale etmelerine izin verilmediğini ileri sürdü.

YURTLARDAN DA TOPLANDI İDDİASI

Yurtlarda kalan öğrenciler, köpeklerin yalnızca kampüs alanından değil, öğrenci yurtlarının içinden de toplandığını söyledi. Hayvanların hangi barınağa ya da tesise götürüldüğü henüz bilinmiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!