Diyanet, kimsesiz çocukları umreye götürdü

featured

Diyanet, Sevgi Evleri’ndeki kimsesiz çocukları umreye götürdü. Başkanlığın, Değerler Yarışması’nda dereceye giren lise öğrencilerinin olduğu umre kafilesine, Aile Bakanlığı’na bağlı sevgi evlerinde kalan çocukları da dâhil ettiği öğrenildi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ocak-Haziran 2023 dönemine yönelik raporun “Hac ve Umre Faaliyetleri” bölümünde, şu ifadeler yer aldı: “2019-2020 yılında Mevlid-i Nebi Haftası ve Değerlerler Yarışmasında dereceye giren lise öğrencileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde kalan ve dereceye giren gençlere yönelik umre turları düzenlenmiş ve bu kapsamda 272 kişi umreye gönderilmiştir.”

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 yılında kendisine iletilen, “Sevgi Evleri’ndeki manevi rehber sayısı kaçtır?” sorusuna “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” yanıtını verdi. Bakanlık ise manevi rehber sayısını açıklamaktan kaçınarak, “Çocuklara yönelik Değerler Eğitimi Programı uygulanmaktadır” yanıtını verdi. Sevgi Evleri’nden sorumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da “Sevgi Evleri’nde kaç Diyanet personeli çalışmaktadır?” sorusuna Diyanet’e yönlendirdi. Diyanet ise 8 Şubat’ta başkanlığa yönlendirilen soruyu, “Soruşturma süreci” gerekçesiyle aylarca yanıtsız bıraktı.

Diyanet, Sevgi Evleri’yle kamu hizmeti vermek bir yana, dinci propagandalara da zemin hazırlıyor. Diyanet, bu evlerde kalan çocukların yüzlerini de afişe ederek daha önce umre ve dinsel gezilere götürmüştü. Aydın, Sivas başta olmak üzere birçok kentte Diyanet talebiyle yapılan geziler, kent valiliklerinin internet sitelerinde de duyurulmuştu. Ayrıca devlet korumasındaki çocukların, devlet eliyle tarikat kampına yollandığı da ortaya çıkmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!