Dişinizi Sıkmayın, Sesinizi Yükseltin!

Dişinizi Sıkmayın, Sesinizi Yükseltin!

 

Dişini sıkmak Türk toplumunda yaygın kullanılan deyimlerden birisidir. Diş sıkmak fizyolojik bir rahatsızlık olmakla birlikte günlük hayatta darlığa, sıkıntıya katlanma çabası içinde olmak, sabır göstermek, anlamlarında kullanılır. Öfke içerdiği de söylenebilir. Uzmanlar “diş sıkmanın” anatomik nedenlerden çok, kişisel kaygıların, stresin, güvencesizliğin, hayal kırıklıklarının, adaletsizliğe maruz kalmanın, ötekileştirilmenin bir yansıması olarak ortaya çıktığını söylüyor.

Az biraz daha dişini sık, yakında güzel günler gelecek diyerek kendimize ümit aşılarız. Eğer biraz daha dişimizi sıkarsak, içinde bulunduğumuz zor durumdan kurtulacağımıza inanırız. Hem sabır hem de ümit tavsiye eden bu deyime sığınıp psikolojik olarak rahatlarız. Ancak canımızı sıkan işlerin kendiliğinden düzeleceğine inanmak ve kötü gidişata katlanmak doğru değildir.

Bir toplumda dişini sıkanlar çoğalmış, milyonlarla ifade edilir hale gelmişse olay kişisel olmaktan çıkmış, toplumsal bir sorun haline gelmiş demektir. Benim kendi gözlemlerime göre birçok insan “Ben yoruldum hayat” türküsünü söylüyor.

Toplum olarak beşli çetelerden, uyuşturucu baronlarından, adrese teslim ihalelerden, usandık. Çalınan sorularla çocuklarınızın hakkı yendi, memuriyet sınavlarında yüksek puan aldığı halde evlatlarınız mülakatlarda elendi. Bunlar olurken bazılarımız fark etmedik, fark edenlerimiz de dişini sıktı. Bizi yönetenler ise bunu yanlış anladı, bizim her şeye “rıza” gösterdiğimizi sandı ve bildiğini okumaya devam etti.

Toplumun büyük bir kesimi evine ekmek götürmekte zorlanırken milyonlarca sığınmacıya 100 milyar dolardan fazla harcandı. Yoksulluk ve yolsuzluk kurumsallaştı. Tarım çöktü,sağlık sistemi krizde, eğitimin kalitesi yerlerde sürünüyor.Mutfaklarda,ateş var, suyumuz toprağımız rant uğruna kirletiliyor.Mahalle bakkalı ve kasabı yok artık.Halkımız AVM’lere mahkum edilmiş.Servet küçük bir azınlıkta toplanmış. Günlük hayatta saymakla bitmeyecek sıkıntı yaşıyoruz. Dişini sıkmaya devam mı edeceksin yoksa ülkemizin çok kritik bir virajda olduğunu görüp harekete geçecek misin? Ben bu milletin bir ferdi olarak diyorum ki artık dişimizi sıkmayalım yoksa diş travması olacağız. Çenemiz ağrıyacak, dişlerimiz aşınacak. Yani hasta olacağız. Gönüllü hasta olmaya razı mısınız?

Bizler hiçbir partinin velinimet olarak gördüğü müşteriler değiliz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu birer yurttaşıyız. Milletin ta kendisiyiz. Artık dişimizi sıkmayacağız, sesimizi yükselteceğiz.

En uzun yol ilk adımla başlar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!