CHP’nin Zafer Partisi protokolü yine gündemde: “Özdağ’ın içişleri bakanı olduğu ülkede yaşamam”

featured

Genel seçimlerin kaybedilmesi ve Millet İttifakı’nın başarısızlığı henüz gündemdekini yerini korurken, yerel seçim çalışmaları da başladı.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile protokol imzalandığını açıklamasından sonra başlayan tartışma yeniden gündem oldu.

CHP liderinin İçişleri Bakanlığı ile MİT Başkanlığı için Zafer Partisi’yle protokolünü Fatih Altaylı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.

“BIRAKIN AYNI KABİNEDE OLMAYI, O ÜLKEDE YAŞAMAK…”

Ahmet Davutoğlu, protokolden haberinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bilseydim yapacağım şey şu olurdu; Sayın Kılıçdaroğlu’nu arardım ve derdim ki: Biz sizinle belli ilkelerle yol aldık, bu anlaşma ilişkinin temelinde zaafiyet doğuruyor… Biz ilkesel olarak siyasete girdim ilkesel olarak başbakanlığı bıraktım kusura bakmasın herkese saygım var ama Ümit Özdağ’ın içişleri bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı, o ülkede yaşamak da… Tabi bu ülkede her zaman yaşarız o anlamda değil de o denklemi kabul etmekte zorlanırım.”

“DEMEÇ VERMEYECEĞİM”

Ahmet Davutoğlu’nun bu açıklamasının ardından Odatv, Ümit Özdağ’ı telefonla arayarak, Davutoğlu’nun açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sordu.

Ümit Özdağ ise “Bir cevabım yok. Demeç vermeyeceğim” diyerek telefonu kapattı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!