Yaşanan tartışmanın ardından evin içerisinde yaşananların dış güvenlik kamerasının açısında kalmadığını ifade eden Özlem Şanver, maruz kaldığı fiziksel şiddetin boyutunu şu sözlerle aktardı:
- “Sanıyor musunuz ki içeride ‘Yarim’ deyip yanağımı okşadı, alnımı öptü… Görmediğiniz kısım çok daha korkunçtu ve iç acıtıcıydı. Boğazımı sıkıyor, tokat atıyor, televizyonu kırıyor, içilmiş kahveyi duvara fırlatıyor.”
Şiddetin yeni olmadığını, 2021 yılında da benzer bir olay yaşayarak darp raporu aldığını belirten Şanver, son 2-3 yıldır şiddet dozunun katlanarak arttığını vurguladı.
“DÜZELECEK” SÖZLERİYLE KANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ
İlişkisini bitirmek için şehir değiştirdiğini ancak Berhan Şimşek’in peşinden gelerek “Düzelecek, özür dilerim” dediğini belirten Şanver, bu sözlere inandığı için ayrılık sürecinin uzadığını ifade etti. Çevresinden gelen “Neden daha önce ayrılmadın?” eleştirilerine tepki gösteren Şanver, “Bu soruyu, bu değerlendirmeyi yapmak kimsenin hakkı değil. Niye ayrılmadım? E ayrılmadım, dayak mı yiyeyim yani?” diyerek tepkisini dile getirdi.
“ASIL EKONOMİK ŞİDDET GÖRDÜM”
İlişki boyunca ekonomik baskıya da maruz kaldığını öne süren Şanver, Berhan Şimşek’in kendisine verdiği harçlıkları dahi sürekli başa kaktığını belirterek şu iddialarda bulundu:
- “Beni resmen parasızlığa mahkûm etti. Hem kıskançlık yapıp benim çalışmamı istemiyor hem de beni resmen parasız bırakıyordu. Ayda 20 bin TL ile geçinmemi bekliyordu. Onu başıma kakıyordu sürekli.”
Yaşanan skandal görüntülerin ardından Berhan Şimşek CHP MYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

