Beklenen müjde geldi… Artık o kişiler de tıpkı 65 yaş üzeri gibi bütün Türkiye’de otobüslere ücret ödemeden binecek

featured

Ve büyük müjde verildi! Artık o kişiler de tüm Türkiye’de otobüslere ücretsiz binecek

Fiyatlarda yaşanan artış herkesin ekonomisini kötü etkilemeye devam ediyor. Son zamandaki bu artışlar özellikle yaşlıları ve öğrencileri zor durumda bıraktı. Özellikle her gün okula gitmek zorunda olan öğrenciler için bu durum ciddi bir mali yük oluşturuyor. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak adına aileleri mutlu edecek bir adım attı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik ulaşım yardım programını başlattı. Bu program kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aylık 750 TL’ye kadar ulaşım masraflarını karşılamayı hedefliyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, ulaşım sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu da öğrencilerin okul masraflarının artmasına sebep oluyor. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 10 milyon TL fon ayırdı. Bu fon, dar gelirli ailelerin çocukları için ulaşım masraflarına destek olmak amacıyla kullanılacak.

Dar gelirli ve geçim sıkıntısı yaşayan aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurarak bu destekten faydalanabilirler. Daha fazla bilgi ve başvuru süreci ile ilgili detaylar, ilgili resmi web sitelerinden ulaşılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!