1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başakşehir’deki okul saldırısıyla ilgili Bakan Tekin’den yeni açıklama

Başakşehir’deki okul saldırısıyla ilgili Bakan Tekin’den yeni açıklama

İstanbul Başakşehir'deki Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralanan öğrencilerden biri hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencinin vefat ettiğini açıkladı.

featured

8 ÖĞRENCİ YARALANMIŞTI

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda 8 öğrenci yaralanmıştı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaralılardan birinin durumunun kritik, ikisinin orta-ağır olduğunu açıklamıştı. Başakşehir Kaymakamlığı ise saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen kişinin Küçükçekmece’deki bir Anadolu lisesinde öğrenim gören bir öğrenci olduğunu bildirmişti. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

YAYIN YASAĞI SÜRÜYOR

RTÜK, İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı doğrultusunda olayla ilgili soruşturma tamamlanana kadar haber, röportaj ve eleştiri içerikli yayın yapılmasının yasaklandığını duyurmuştu.

YILIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK OKUL SALDIRISI

Türkiye bu yıl birden fazla okul saldırısıyla sarsıldı. Mart ayında İstanbul Çekmeköy’deki bir lisede biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik, öğrencisinin bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti. Nisan ayında ise Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarında 10 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!