Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nden Alan dışı adayı tarif eden akademik kadro ilanı

featured

 Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından 24 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazetede farklı alanlarda olmak üzere öğretim üyesi kadroları ilan edilmiştir.

İlanda tez konusunun bir kısmını yazarak alan dışı adayı tarif etti

Söz konusu kadroların “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin 3 üncü maddesinin 3 fıkrasında yer alan “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez.” hükmüne uygunluğu yönünden bakıldığında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı doktor öğretim üyesi kadro şartının ilgili mevzuata uygunluğu şüphe uyandırmaktadır.

İlan şartlarında Yeni Türk Dili veya Türkçe Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olmak şartı ve buna ek olarak ilan özel şartlarında ise Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı alanına ilişkin sadece belirli bir adayı tanımlayan üç özel şart konmuştur.

Bilindiği üzere Yeni Türk Dili ile Türkçe Eğitimi birbirinden farklı uzmanlık alanlarıdır. Dolayısıyla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin eğitim-öğretim müfredatları ile Türkçe Eğitimi Bölümlerinin müfredatları birbirinden farklıdır.

Buna göre söz konusu ilanın Yeni Türk Dili uzmanlık alanına göre yeniden değerlendirilmesi/güncellenmesi/değiştirilmesi gerekmektedir.

Aynı üniversite daha önce de benzer bir ilan yayınlamış, bu uygunsuz ilan haber sayfalarına düşmüş ve bu haber doğrultusunda ilgili ilan hemen düzeltilmişti.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!