Bakan Soylu, Gri liste hakkında : ” Siyasi karar olduğunu hep birlikte biliyoruz”

Bakan Soylu, Gri liste hakkında :

İçişleri Bakanı Soylu’dan büyükelçilere tepki: ”Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, dönem dönem ‘hukuka müdahale etmeyin’ diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz… Türkiye’ye 10 tane büyükelçi ‘şu adamı çıkarın, şu adamı şöyle yapın’ diyecek.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, OECD Mali Eylem Görev Gücü’nün Türkiye’yi gri listeye almasını eleştirerek, “Bu kararın haklı ve yerinde bir karar olmadığını, bizatihi siyasi karar olduğunu hep birlikte biliyoruz” dedi.

Soylu, Hak-İş Konfederasyonunun Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “vekaletler savaşı” diye tarif edilen yeni bir savaş modeli olduğunu, bu kapsamda küresel terör örgütleri üretilerek bunların kullanıldığını söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın ”ateş çemberine döndürüldüğünü” anlatan Soylu, ”Batı’nın tüm sorunları Doğu’ya yıkma politikası yürüttüğü” görüşünü dile getirdi.

Bakan Soylu, ”Batı’nın bir tiyatro oynadığı, bunun figüranının da Avrupa olduğu”, Türkiye’de de “Batı tapınmacıları” bulunduğunu söyledi. Soylu, “Batı, terör örgütünü destekler mi? Sözde desteklemez ama Amerika dahil, Fransa dahil PKK, PYD terör örgütünü binlerce tırlık malzemelerle, kurdukları karargahlarla, yeni verdikleri silahlarla…” diye konuştu.

“Şimdi Türkiye’de teröristler 180 sayısının altına düştü. Burada büyük bir mücadele veriliyor” diyen Soylu, terör örgütüne bu yıl katılanların sayısının 46 olduğunu açıkladı. Soylu, Türkiye’nin PKK’yı, DEAŞ’ı, FETÖ’yü büyük ölçüde etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Son 5 yılda 2 milyon 350 bin kişinin doğu ve güney sınırlardan Türkiye’ye girişinin engellendiğini, 1 milyon 150 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirten Soylu, Türkiye’nin mücadelesinin kaçak göçte büyük bir caydırıcılık ortaya koyduğunu söyledi.

”Kaçak göç bekçisi değiliz”

Kaçak göçmenler konusunda Avrupa ülkelerinin tutumunu eleştiren Soylu, “Biz kimsenin hesap edemediği, aklının ermediği maliyetin sorumlusu değiliz. Biz kimsenin de kaçak göç bekçisi değiliz. Bu göçmenler Batı’ya ve onların ülkesine gitmek istiyorlar. Onlar niye istemiyorlar?” diye sordu.

İçişleri Bakanı Soylu, kaçık göçmen konusunda, Batı’nın ”çifte standart uyguladığını”, ”yapılanların ahlaksızlık olduğunu” söyledi ve ”Türkiye artık eski Türkiye değil” dedi.

Büyükelçilerin Kavala açıklaması

Süleyman Soylu, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklamasına da tepki göstererek, şunları söyledi:

“Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, dönem dönem ‘hukuka müdahale etmeyin’ diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz… Türkiye’ye 10 tane büyükelçi ‘şu adamı çıkarın, şu adamı şöyle yapın’ diyecek. Yarın bizden Apo’yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK’nın oyuncağı, gurur duyduğu Selahattin Demirtaş’ı da çıkarmamızı isteyebilirler.”

Türkiye’nin gri listeye alınması

FATF’de Türkiye’yi gri listeye alınmasına da tepki gösteren Soylu, “Bu kararın haklı ve yerinde bir karar olmadığını, bizatihi siyasi karar olduğunu hep birlikte biliyoruz” dedi. Soylu, şöyle konuştu:

“Paris’te, kısa adı FATF olan, Mali Eylem Görev Gücü, terörle mücadelede, kara para aklamada, terörizmin finansmanında yer alan ve dünyada kendine ait bir ölçü, kriteri olan FATF Türkiye’yi gri listeye aldı. Yani bir sıkılaştırılmış takip sürecine almaya karar verdi.

Burada daha önce 2019’da bazı eksiklikler tespit edilmişti ve Türkiye olarak bu başlıklara yönelik bizim de içinde bulunduğumuz çok ciddi önlem ve tedbir aldık, adım attık. Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında etkinliğin artırılmasına ilişkin ulusal strateji belgesini yürürlüğe aldık. Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun’u, geçen yılın kasım ayında çıkardık. Yine aynı tarihte Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’u çıkardık, Dernekler Kanunu’nda bu konuda bazı değişiklikler yaptık.”

Bakan Soylu, uyuşturucu, terör, kara para aklama konularında birçok hukuki düzenleme ve operasyon yapıldığını anlattı. Soylu, “Terörü finanse eden de teröre güç veren, yön veren de Avrupa’dır, Batı’dır. Bunun maliyetini, mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye” diye konuştu.

”Avrupa’da alınan kararlardan fazla”

FETÖ bağlantılı 205, DEAŞ bağlantılı 86, PKK bağlantılı 65 kişi ve 12 kuruluş ile DHKP-C bağlantılı 9 kişi olmak üzere toplam 365 kişi ve 12 kuruluşun mal varlıklarının dondurulduğunu anlatan Soylu, BM Güvenlik Konseyi kararları kapsamında da 395 kişi ve 95 kuruluşun mal varlığının dondurulduğunu söyledi.

Kitle imha silahları finansmanının önlenmesi kapsamında da 100 kişi ve 135 kuruluşun mal varlığının dondurulduğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu:

“Bu kararlar, Avrupa’da bu konuda alınan kararların toplamından fazladır. Bir eksiğimiz vardı, Osman Kavala’yı serbest bırakmadık, Demirtaş’ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık, onların PKK/PYD’sine Suriye’de fırsat tanımadık. Eksiğimiz bu. Bir de LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diye engelledik.”

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!