Bahçeli: Bu Gafillerin Canı Yine Denizin Dibini Çekiyor

Bahçeli: Bu Gafillerin Canı Yine Denizin Dibini Çekiyor

İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusuyla ilgili dikkat çeken mesajlar veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yunanistan’ın Ege’deki silahlanma faaliyetlerine de sert tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli:

“Akdeniz ve Ege’de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD’nin Yunanistan’da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis yönetimi denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Bu gafil zihniyetin anlaşılan odur ki denizin dibini canı tekrar çekmektedir. Yunanistan, NATO üyesidir. Bu statü ise düşmanca tavır ve tutumunu örtbas etmekten uzaktır. Bizim böylesi tehditlere boyun eğecek ne devletimiz ne de milletimiz vardır. Yunanistan’ın F-15 ve F-16 uçaklarıyla ilgili talebi barışa değil kutuplaşmaya, sonucu silaha açılacak bir sürece davetiyedir. 12 Ada konusu henüz kapanmamış bir yaradır. 12 ada Türkiye’den haksızca gasp edilmiştir. Bugünkü şartlarda Türkiye’ye 12 ada üzerinden silah gösterilmektedir. Karşımızdaki bu soruna stratejik de baksak iyi komşuluk hukuku tarafından da baksak sonuç değişmeyecektir. Çalınmış mal sahibine mutlaka iade edilmelidir. Ya seve seve ya da zorlaya zorlaya adalet yerini bulacaktır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    31 Mayıs 2022, 21:22

    21.yy’lın ilk çeyreğini tamamlamamıza birkaç sene kalmışken, ülke yönetiminde söz sahibi olan Bahçeli’nin 19.yy savaş anlayışıyla, “Yunanlıları denize dökmek” gibi ifadeleri çok rahatsız edici. Özellikle tüm dünyanın ekonomik ve siyasi açıdan dar boğazda olduğu, diken üzerinde oturduğu bir dönemde, oldukça stratejik bir öneme sahip bir ülkede, politikacılar tahrik edici konuşmalar yapmamalı. Hele hele gelişmiş savaş silahlarının acımasızca kullanıldığı, çok detaylı savaş stratejilerinin planlanıp uygulandığı, tüm dünyayı etkileyecek siyasi oluşumların var olduğu bir ortamda, düşünmeden konuşmamalılar…

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!