Erdoğan ve Katar Emiri Temelini Atmıştı. BMC Fabrikası Sökülüyor!

Erdoğan ve Katar Emiri Temelini Atmıştı. BMC Fabrikası Sökülüyor!
Erdoğan ve Katar Emiri Temelini Atmıştı. BMC Fabrikası Sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ve bakanlar tarafından üç yıl önce BMC’nin temeli atıldı. Sakarya Karasu ilçesindeki fabrikanın söküm işlemleri başladı.

Sakarya Karasu’da deniz kenarında bulunan yaklaşık 2 bin 200 dönümlük Hazine arazisi BMC’ye 10 bin kişinin istihdam edileceği garantisiyle yaklaşık üç yıl önce 49 yıllığına hibe olarak verildi.

Erdoğan temel atma töreninde yaptığı konuşma:

“222 hektar alan üzerine kurulan bu tesiste tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç ve motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor. Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak BMC üretim üssü  tüm etaplarıyla üretime geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yine tesisin bütün üniteleriyle hizmete girdiğinde ülkemiz ekonomisine senelik 5 milyar dolarlık bir katma değer oluşturmasını bekliyoruz. Kendi ihtiyaçlarımız haricinde katar başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesine yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Fabrikanın söküm işlemleri aşladı

2021 yılının haziran ayında BMC’nin Ethem Sancak ve Talip Öztürk’e ait yüzde 50.1’lik hissesi resmen Tosyalı Holding’e satıldı. BMC’yi devralan Tosyalı Holding ise Karasu’da firmaya tahsisli araziye yatırım yapmaktan vazgeçti.  Tosyalı’nın kararının ardından fabrika inşaatının söküm çalışmaları başladı. Fabrika parçalarının kamyonlarla Ankara’nın Kahramankazan ilçesine götürüleceği öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!